Hesabım
    Primer'ın Yönetmeninden Yeni Proje!

    Uzun süreden beri sesi soluğu çıkmayan Shane Carruth'un son projesinin izini sürdük...

    Zaman yolculuğu temalı pek çok film izledik, fakat aralarından çok azı bizi Rian Johnson'un geçen sene twitter'dan paylaştığı bir mesaj aslında biraz sabretmemezi, çünkü Carruth'un yaşadığını, sağlıklı olduğunu ve kafa patlatacak yeni bir bilim-kurgu senaryosu daha yazdığını müjdeliyordu. Ve Johnson ekliyordu, "Film tanrılarına dua edelim de Carruth çok yakında bu filmi çeksin".

    Film tanrıları sanırız bu sesleri duydu ve tek filmle isim yapıp sonra karanlığa gömülmesinden korkutuğumuz Carruth'u tekrar bizlere bağışladı. İsmi 'A Topiary' olarak açıklanan bu gizemli projenin detayları yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı.

    Araştırmamızı biraz derinleştirince karşımıza viral bir site çıktı: www.atopiary.com

    "Size sürekli bir MACERA'dan söz edildi ama onu bulamadınız" yazan beyaz bir sayfadan oluşan site 2009 mart ayında açılmış. Bu süre zarfında filmin finansmanıyla ilgilenen Carruth sonunda aradığı maddi yardıma ulaşmış ve bizleri bu kadar sene bekletmesine değecek yeni projesine başlamış.

    Konusunu ispiyon vermeden kısaca açıklamaya çalışırsak, film, iki bölümden oluşacak. Filmin 30 dakikalık giriş bölümünde, 80'lerde ismi açıklanmayan bir şehrin belediye işçisi olarak çalışan Acre Stowe isimli bir adam, gökyüzünde starbursts ismi verilen ilginç gök olaylarını araştırırken, kendini birden termokimya ve arkeoloji konularında bilimsel bir araştırmanın içinde buluyor. Filmin ikinci yarısı ise daha da ilginç: Yaşları 7 ile 11 arasında değişen 10 çocuk garip bir siyah kutu buluyorlar. Ve bu kutunun, duyguya sahip yarı mekanik bazı varlıklar yaratabildiğini keşfediyorlar. Tıpkı Pokemon gibi bu yaratıkları çocuklar birbirleriyle çarpıştırabiliyorlar.

    Kısaca ancak bu kadar anlatabiliyoruz çünkü kimse ne ile karşı karşıya olduğunu henüz bilmiyor. Bu bölümlerin ana hikayeyi mi oluşturduğu yoksa birbirlerinden tamamen bağımsız farklı bir öyküye mi sahip oldukları belli değil. Aralarındaki bağı çözmek de istemiyoruz açıkçası, çünkü bu heyecanı yaşamak ve bekleyip görmek istiyoruz.

    Şu an stüdyoyla prodüksiyon öncesi aşamada olan 'A Topiary' yavaş yavaş şekillenirken bize sadece umut etmek kalıyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top