Hesabım
    Büyük Oyun

    Çekimleri 2009 Kasımında Kuzey Irak'ta başlayan TFT Prodüksiyon yapımı Büyük Oyun 17 Eylül'de sinemalarda...

    Uluslararası San Francisco Tiburon Film Festivali ve Uluslararası Los Angeles Güney Avrupa Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödüllerini alan yönetmenliğini Atıl İnaç'ın üstlendiği BÜYÜK OYUN 17 Eylül'de gösterime giriyor.

    Çekimleri 2009 senesi Kasım ayında Kuzey Irak' ta başlayan TFT Prodüksiyon yapımı BÜYÜK OYUN geçtiğimiz yaz dünya prömiyerini gerçekleştirdiği MONTREAL FİLM FESTİVALİ'nde Kebec'lilerin büyük ilgisiyle karşılanmış, ardından Uluslararası Hindistan Kerala Film Festivali'nde açılış filmi olarak izleyiciye sunulmuştu.

    Ayfer Özgürel'in yapımcılığını üstlendiği BÜYÜK OYUN 17 Eylül'de Türk sinema seyircisiyle buluşurken Amerika ve Kanada' da DVD' siyle uluslararası gösterime sunuluyor... Amerika dağıtımını üstlenen Vanguard şirketinin bu yıl En İyi Film, En İyi Yönetmen dalları da dahil altı dalda Oscar ödülü alan The Hurt Locker filmine karşıt bir açıdan bakışı yansıttığı spotuyla Amerika ve Kanada sinema izleyicilerine sunduğu BÜYÜK OYUN, Irak' ta Amerikan işgali sırasında ailesi Amerikan askerleri tarafından katledilen Cennet adlı bir Türkmen kızının öfkeyle savruluşunun hikayesi.

    Senaryosunu Avni Özgürel ve Atıl İnaç'ın kaleme aldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen BÜYÜK OYUN'un çekimleri Kuzey Irak'ta Erbil ve Musul çevresinde başlayıp Türkiye'de Urfa ve Adıyaman bölgesinin zorlu doğa şartlarından sonra İstanbul'da tamamlandı.

    ÖDÜLLER

    Uluslararası San Francisco Tiburon Film Festivali

    EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ

    Uluslararası Los Angeles Güney Avrupa Film Festivali

    EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ

    Doğu Afrika ZİFF Film Festivali

    ÖZEL ÖDÜL

    Uluslararası Ankara Film Festivali

    EN İYİ FİLM MÜZİĞİ

    EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

    UMUT VAAD EDEN KADIN OYUNCU

    Yönetmen Görüşü

    Kaybedecek hiç birşeyi kalmamış insan dünyanın en tehlikeli silahıdır. Tutunacak bir umudu kalmayanlar uygun şartlar ve ortam denk geldiğinde sessizce yok olmaktansa, kendisiyle birlikte başkalarını da felakete götürebilecek gözü karalıktadır. Gücün birikimi ve kontrolü için insanlığın başlangıcından beri başvurduğu bir silahtır ümitsizlik. Birilerinin kaybedecek birşeylerinin olmaması, başka birilerinin hayal bile edilemeyecek kadar büyük güçlere sahip olması anlamına geliyor. O sebeple güce ulaşmak isteyen bir tarafın en tehlikeli düşmanı aynı zamanda en yakın dostudur. Çünkü o düşman işaret edilerek, ordular kurulacak ve savaşlar yapılacaktır. O düşman sayesinde gücü büyüyecek, haklılık ve önem kazanacaktır. Tarih boyunca insanın oynaya geldiği en büyük ve en saçma oyundur. Güçlü olabilmek için düşmanlar yaratmak.

    İnsanları bir başkasının etrafına toplayan, özgürlüklerinden ve sahip olduklarından vazgeçmelerini sağlayan korku. Korkunun başdöndürücü gücüne başvurarak inşaa edilmiştir bütün medeniyetler. Bizden olmayan, "başkalarının" bizim hayatımız üzerinde oluşturdukları tehdite yüzümüzü dönerek, kolkola girmişizdir yanımızdakilere.

    ULUSLARARASI BASINDAN SEÇMELER:

    Atıl İnaç' ın yönettiği Büyük Oyun. (A Step Into The Darkness) İntihar eylemcisine dönüşen iki kadının sert hikayesinin etkileyici, çarpıcı ve dengeli şekilde yansıdığı filmin finaline doğru iki kadın arasındaki diyaloğu yürek parçalayıcı buldum..'

    The Gazette - Denise Duguay

    "Irak' ta süregelen savasın ortasında başlayan eşsiz bir film olan Büyük Oyun" Oscarlı "A Hurt Locker" 'ın karşı perspektiften görünüşü gibi

    Independant Film Quarterly

    Kimi soruların cevabı kolay anlaşılmaz.

    Atıl İnaç'ın filmi 'Büyük Oyun' bir çok zor soruya cevap bulan bir yapım.

    Terör, terörist kimdir ve bir devletle bağı nedir gibi iğneleyici sorulara cevap aramaktadır.Yönetmen, savaşa bulaşmış, güvensiz bir yaşamın duygularını ve tutkularını yansıtmaktadır. Başkaların çatışması izleyen insan aklını rahatsız etmektedir. Film hüzünlü bir sonla bitmemesine rağmen akılda trajik izler bırakmaktadır. Cinemawithoutborders

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top