Hesabım
    Güney Kıbrıs Rum Kesimi 'Başka Dilde Aşk' Olur Dedi!

    'Başka Dilde Aşk', 5. Güney Kıbrıs Uluslararası Film Festivali'nde dört dalda ödül sahibi oldu<br />

    İlksen Başarır'ın yönettiği, Mert Fırat ve Saadet Işıl Aksoy'un başrollerini paylaştığı 'Başka Dilde Aşk' ödüle gerçekten de doymuyor. Film 2009 Aralık'ında vizyona girdiğinden bu yana katıldığı hem ulusal hem de uluslararası pek çok festivalden ödülle dönmeyi başardı. Son olarak da Türk sinema tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Güney Kıbrıs Uluslararası Film Festivali'ne kabul edilen yapım, aday gösterildiği altı kategoriden dördünde ödüle uzanmayı başardı.

    Larnaka'da düzenlenen ödül töreninde 'En İyi Aktör', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Film' ödüllerine layık görülen 'Başka Dilde Aşk', geceden en çok ödül alan film olarak ayrıldı.

    'Altın Afrodit'

    Filmin uluslararası arenada resmi temsilciliğini yürüten İzzet Pinto, 'Altın Afrodit'olarak bilinen En İyi Film Ödülü'nün Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından bir Türk filmine verilmesinin barış mesajı olduğunu ifade ederek, "dünyaya ortak bir mesaj verildiğini bildiren festival yetkilileri, doğan olumsuz tepkileri önemsemediklerini, bu ödülün yeni bir başlangıca vesile olabileceğini belirttiler" yorumunda bulundu.

    Öte yandan ödüle layık görülen filmler Larnaka'da törenden birkaç saat önce basına bildirilince, bazı Rum basın mensuplarının protesto amacıyla törene katılmadığı da gelen haberler arasında yerini aldı.

    47. Antalya Altın Portakal Film Festivali sırasında röportaj yapma şansını bulduğumuz İlksen Başarır ve Mert Fırat, söyleşimiz sırasında Güney Kıbrıs Uluslararası Film Festivali'den de bahsetmiş ve festivale katılmış olmanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu ifade etmişlerdi. Yönetmeni, oyuncuları ve bütün film ekibini Beyazperde olarak tekrar kutluyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top