Hesabım
    'New York'ta Beş Minare'ye Basın Gösterimi Yok!

    Mahsun Kırmızıgül son filminin basın gösterimini iptal etti...

    Son dönemin merakla beklenen yerli filmlerinden 'Mahsun Kırmızıgül filminin 1 Kasım günü yapılması beklenen basın gösterimini iptal etti.

    Alınan bu kararın arkasında yönetmen Kırmızıgül'ün sinema yazarlarının kendisine karşı önyargılı davrandıklarını düşünmesinin etkili olduğu ifade edildi.

    Kırmızıgül'ün bu kararını Milliyet Gazetesi'ne değerlendiren sinema eleştirmenlerinden SİYAD Başkanı Murat Özer, "Sinema yazarları arasında Kırmızıgül'e karşı bir önyargı yok. "Güneşi Gördüm" de sinema yazarları arasında iyi karşılandı. Ama göstermek istememeleri kendi bilecekleri bir şey. Sonuçta istersek bir şekilde izleriz, yazılarımızı yazarız." şeklinde konuştu.

    SİYAD kurucu üyelerinden Sabah gazetesi sinema yazarı Atilla Dorsay ise, "Kendi adıma Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı işleri beğeniyorum ama beğenmeyen arkadaşlar da var. Bu konuda daha hoşgörülü olmasını ve yeni filmini bütün basına önceden göstermesini dilerim. SİYAD'ın kurucusu bir sinema yazarı olarak başka türlü düşünmek elimden gelmez. Ama sonuç olarak filmin sahibi o ve kendi tercihidir." şeklinde yorum yaptı.

    Radikal Gazetesi'nden Uğur Vardan ise, "Sanatçı dediğin adamın bir derdi olur ve bu derdi doğrultusunda sinema, tiyatro, resim vs. yapar ya da yazı çizi işiyle uğraşır. Gerisi laf-ı güzaftır. Mahsun Kırmızıgül, sanatçı gibi değil kişilik problemleri olan büyümemiş bir ergen gibi davranıyor. Bütün bunlar da bu türden malzeme arayan magazincilerin işine yarıyor. Aynı zamanda 'Reklamın kötüsü olmaz' diyenlere de. Toparlarsak ortada bir 'Çiğ'lik ve 'İlkellik' var." şeklinde konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top