Hesabım
    New York'ta Türk Filmleri

    New York Eurasian Film Festivali'nde Türkiye'den bağımsız yapımlar gösterilecek...

    11-14 Kasım arası New York'da düzenlenecek olan festivalde son dönem Türk sinemasının bağımsız yapımlarından olan Kako Si? ve Kara Köpekler Havlarken filmleri uzun metraj bölümünde gösterilecek. Ayrıca 2010 yılı içerisinde ülkelerinde gösterilmiş seçkin Asya sineması örnekleri de yer alacağı festivalde, kısa film, belgesel ve kısa metraj animasyon türlerinde 35 film gösterilecek.

    Kısa film kategorisinde New York'lu seyircilerle buluşması planlanan filmler Kaçış (Semih Korhan Güner), Ata (Çağla Encircling, Guillaume Giovanetti), Tatlıya Her Zaman Yer Cardır (Müge Bayraktar), Hayat Memat (Mehmet Basak), Peçe (Ömer Cacan), Kâğıttan Cinayetler (Selin Cevizli), belgesel kategorisinde ise 12 Eylül (Özlem Sulak) adlı film gösterilecek.

    Senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını Kako Si? ve yönetmenliğini Kara Köpekler Havlarken, yakın dönem Türk sinemasının bağımsız ve etkileyici filmleri olarak öne çıkan yapımlar. New York Eurasian Film Festivali eski Sovyetler Birliği ülkeleri, Asya, Türkiye ve Balkan ülkelerinde çekilen filmleri, bir seçki halinde Amerikalı seyircilerle buluşturmayı hedefleyen bir organizasyon olarak biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top