Hesabım
    Modern Frankenstein!

    Sony, modern bir Frankenstein uyarlaması çekme peşinde...

    Sony film stüdyosu, Mary Shelley'nin yazdığı edebiyat klasiği Frankenstein'ı modern bir yorumla tekrar çekmeye hazırlanıyor.

    1908'de yayınlanan Frankenstein edebiyatta olduğu kadar, sinemada da çok tutulmuş bir eser. Başta James Whale'in yönettiği ve Boris Karloff'un parladığı 1931 tarihli aynı isimli uyarlaması da dâhil olmak üzere -uyarlama açısından zamanının çok ötesinde bir konuya sahip olsa da- pek çok kez beyazperdeye de aktarıldı.

    Yeni uyarlamanın arkasındaki isim, yapımcı Matthew Tolmach. Tolmach aynı zamanda Sony film stüdyosunun eski başkan yardımcısı. Sony'deki yüksek pozisyonunu bırakmasının ardından sinema sektörüne yapımcı olarak adım atan Tolmach gözünü ilk olarak Frankenstein'a dikmiş.

    Filmin uyarlama senaryosu Craig Fernandez tarafından yazılacak, fakat henüz öykünün içeriğine dair pek bir şey bilinmiyor.

    Şu sıralar Hollywood'da iki Frankenstein projesi daha var, biri Guillermo del Toro'ya diğeri de korku romanlarıyla tanınan yazar Dean R. Koontz'a ait. Özellikle Koontz'un projesi heyecan verici. Şu an bu üç projenin de resmi olarak set tarihleri yok. Yeni bir Frankenstein uyarlaması için biraz daha bekleyeceğiz anlaşılan...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top