Hesabım
    'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' Altın Ayı İçin Yarışacak!

    Seyfi Teoman'ın ikinci filmi Berlin Film Festivali'nde...

    Çıktığı Avrupa seferinden epey ödülle ilk filmi 'Seyfi Teoman, Barış Bıçakçı'nın aynı adlı romanından uyarlanan ikinci filmi 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' ile bu yıl Berlin Film Festivali'nde büyük ödül Altın Ayı için yarışacak.

    ">

    Berlinale'de ülkemizi temsil edeceği açıklanan filmin kadrosunda İlker Aksum, Güneş Sayın, Fatih Al, Taner Birsel, Baki Davrak ve Mehmet Ali Nuroğlu rol alırken, senaryosu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı tarafından kaleme alındı. Derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikayesini konu alan filmde, iki yakın arkadaş, aynı evde yaşamaya başladıklarında diğer arkadaşları Fikret, bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını kaybeder. Almanya'ya geri dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin'den, Ankara'da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal'in okulunu bitirene kadar, onlarla kalmasını ister. Bir süre sonra kaçınılmaz olan gerçekleşir, Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz Nihal'e âşık olurlar. Bu ortak aşk, Ender ve Çetin'in dostluğunda yeni bir sayfa açar.

    Açılışını Coen Kardeşler'in son filmi 'True Grit'le yapacak olan Berlinale'nin yarışma bölümünde gösterilecek ağır topların bazıları da belli oldu: Usta yönetmen Bal' filmiyle gösterdiği başarının bir benzeri tekrar yaşanır ve 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' büyük ödülü alır.

    'Bizim Büyük Çaresizliğimiz'in ülkemizdeki vizyon tarihi ise 15 Nisan 2011.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top