Hesabım
    6. İstanbul Animasyon Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

    Büyük Ödül Logorama'nın.

    Bu sene altıncısı gerçekleşen İstanbul Animasyon Festivali 16-19 tarihleri arasında Pera Müzesi'nde gerçekleşti. Her sene olduğu gibi izleyicinin yoğun ilgisini toplayan festivalde 140'ın üzerinde dünyanın en iyi animasyon filmleri gösterildi.

    2010 Oscar ödüllerinde en iyi kısa animasyon filmi ödülünü alan Logorama, alternatif bir Hansel ve Gratel hikayesi olan Hansel and Gretel: The True Story, dünyaca ünlü yönetmen Tomek Baginski'nin son filmi The Kinematograph ve bu seneki festivallerin gözdesi The Cat Piano yarışma dahilinde gösterilen 140 filmin arasında yer aldı.

    2010 senesinde dünyanın en önemli festivallerinde ödül alan filmlere de yer verilen festivalde; Annecy, Ottawa, Hollanda ve Melbourne Animasyon Festivalleri'ne gidememiş meraklılar festivallerin en iyilerini izleme şansı buldu. Karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun ve Mojo Stüdyoları'ndan Sinan Göksel'in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada yönetmenliğini H5'in (François Alaux, Herve de Crecy, Ludovic Houplain) yaptığı Fransız yapımı Logorama IAF Büyük Ödülü'nün de sahibi oldu.

    Ayrıca Türkiye'den de 33 filmin en iyi Türk kısa animasyon filmi olmak için yarıştığı festivalde En iyi Türk Filmi Ödülü'nü Anadolu Üniversitesi öğrencisi Emrah Özçelik'in filmi Control (Kontrol) aldı. İtalyan Giovanni Munari ve Dalila Rovazzani'nin filmi Arithmetique (Aritmetik) ise En İyi Öğrenci filmi, illustrayonları ve yarattığı dünya ile oldukça beğenilen ve yönetmenliğini Fransız Jimmy Audoin ve Delphine Chauvet üstlendiği Mutant Season (Yaratık Sezonu) İlk Film ödülüne uzandı

    Festivalin en iyileri önümüzdeki aylarda çeşitli üniversiteler ve salonlarda gösterilecek. İlgilenenler için yeni gösterimleri takip adresi www.iafistanbul.com

    .

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top