Hesabım
    'Hür Adam' Hakkında Suç Duyurusu!

    Gani Rüzgar Şavata, 'Hür Adam' hakkında, hak sahibi olduğu senaryoyu izinsiz kullandıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu...

    Yönetmen, aktör ve senarist Hür Adam" filminin yönetmeni ve senaristleri hakkında, hak sahibi olduğu senaryoyu izinsiz kullandıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Bakırköy Adliyesine gelen Şavata, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu. Dilekçede, Ahmet Çetin ve Şavata'nın da aralarında bulunduğu bir grup tarafından, tarihi bir kişilik olan Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve düşüncelerini anlatan bir sinema filmi çekimine esas olmak üzere bir senaryo hazırlandığı belirtildi.

    Filmin senaryosunun Abdurrahim Karslı, Ahmet Çetin ve Gani Rüzgar Şavata tarafından hazırlandığı ifade edilen dilekçede, hikayenin gerçeğe uygun anlatımını sağlayabilmek için tanık olarak gösterilen kişilerden tarihi bilgilerle destek alındığı kaydedildi.

    Projenin 2005'te tamamlandığı aktarılan dilekçede, şöyle denildi:

    "Bu tarihten sonra şüpheli Mehmet Tanrısever de bu projeye dahil olmak istediğini, finansman sağlayabileceğini, işi birlikte yapabileceğimizi telefonda bana söyledi ve bizi davet ettiler. Bunun üzerine ben Ahmet Çetin'i Tanrısever ile tanıştırdım ve tamamlanmış olan senaryo üzerine çekimlere, teknik kadro ve oyuncular üzerinde de ön çalışmalara başladık. Sonraki aşamada Tanrısever ile ilkeler üzerinde anlaşma sağlayamadığımızdan görüşmelere son verdik. Senaryonun benim ve diğer şüpheli Ahmet Çetin tarafından hazırlanmış olduğu, bu sebeple senaryo üzerinde haklarımın bulunduğuna ismini vermiş olduğum tanıklar şahadet edecekleri gibi, esasen şüpheliler tarafından da bu husus açıkça kabul edilmektedir."

    Şavata'nın hak sahibi olduğu senaryonun üzerinde küçük değişiklikler yapılarak kullanıldığı, senaryonun "Seyda" olan adının "Hür Adam"'a dönüştürüldüğü ve bu isimle 7 Ocakta sinema salonlarında gösterime gireceği belirtilen dilekçede, "Film afişlerinde, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı halde Mehmet Tanrısever senarist olarak gösterilmiştir. Şüpheli Mehmet Uyar da senaryo üzerinde hiçbir şekilde emeği olmadığı halde kendisini senarist olarak göstermiştir. Eser üzerindeki haklarım, şüpheliler Tanrısever, Uyar ve Çetin tarafından ihlal edilmiştir. Bu sebeple şüphelilerden şikâyetçiyim" ifadesine yer verildi.

    Şavata, gazetecilerin soruları üzerine, filmi çekenlerin hakkını yediğini savunarak, "Filme giden izleyiciye de hakkımı helal etmeyeceğim" dedi.(aa)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top