Hesabım
    'Super 8'in Adı mı Değişiyor?

    Merakla beklenen projenin ismi Brezilya'da yayınlanan bir fragman 'Darlings' olarak geçiyor...<br />

    Super 8' hakkında bilinen tek şey, hikâyenin 1979 yılında geçtiği ve bir grup gencin bir tren kazasıyla ortaya çıkan uzaylıları ellerindeki 'Super 8' kameralarıyla filme çektiğiydi. Projenin isminin 'Super 8' olmasının nedeni de buydu... Fakat son gelen haberlere bakılırsa gerçek hiç de öyle değil.

    Asıl meseleye gelmeden önce tarihten bir kaç detayı aktarmak şart galiba. J.J. Abrams'ın Cloverfield projesi hakkında internete düşen ilk videolarda filmin ismine dair herhangi bir bilgi bulunmuyordu. İnsanların, New York'u darmadağan eden dev bir canavar filmi olarak nitelendirdikleri projenin resmi ismi Cloverfield olarak açıklanınca, önce bunun gerçek isim değil bir set ismi, hatta Abrams'ın yöneteceği yeni Star Trek'in ismi olduğuna dair söylentiler yayılmaya başlamıştı. Fakat ne kadar saçma gözükse de, filmin ismi gerçekten Abrams'ın yapım şirketinin adresi olan Cloverfield'di ve film ülkemizde Canavar ismiyle vizyona girmişti.

    J.J. Abrams'ın son projesine geldiğimizde ise, proje henüz dedikodu aşamasındayken filmin 1980 tarihli gençlik filmi 'Little Darlings'in bir yeniden çevrimi olacağı söylenmiş, daha sonra bunun 'Super 8' isimli gizli kapılar ardında planlanan bir bilimkurgu projesinin takma ismi olduğu açıklanmıştı. Çekimleri gizlilik içinde devam ederken ve henüz filme dair teaser videosundan başka açıklayıcı hiçbir görsel yayımlanmamışken Brezilya'dan aynı teaserın farklı bir isim ile bitmesi kafaları karıştı.

    Filme dair yayımlanan ilk video olma özelliğini taşıyan bu teaser ile birkaç aydır az çok bilgi sahibi olduk. Fakat yapım şirketi Paramount'tan alınan bilgilere rağmen filmin resmi ismi muğlaklığını halen koruyor. Belki de 'Darlings' filmin sadece Brezilya'ya özgü yerel ismi de olabilir. Henüz hiç bir şey belli değil. Bekleyip göreceğiz...

    10 Haziran'da vizyona girecek olan filmin kadrosunda Elle Fanning, Kyle Chandler, Ron Eldard, Noah Emmerich, Gabriel Basso, Ryan Lee, Zach Mills, Amanda Michalka gibi oyuncular bulunuyor.

    İşte kafaları karıştıran fragmanın 'Brezilya' versiyonu:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top