Hesabım
    !f İstanbul'un Programı Açıklandı!

    Onuncu senesinde festival yeni ilklere imza atıyor...<br />

    Robert Redford'un kurduğu Sundance Enstitüsü ile birlikte dünyada 12 şehirde yürütülen "Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek" projesinin ortaklarından biri olan !f, bu sene ilk defa, Türkiyeli senarist ve yönetmenlerin yetiştirilmesine yönelik Sundance Lab modelinin bir benzerini İstanbul'da gerçekleştirecek.

    Geçen yıl dünyaca tanınan online sinema sitesi MUBI ile başlatılan ve beş festival filminin İstanbul ile eşzamanlı başka şehirlerde de izlenmesini sağlayan "!f²: İstanbul'dan Canlı" projesi bu yıl 16 şehirden 23 şehire büyüyor.

    Festivalin merakla beklenen bölümlerinden "Hit Filmler" Digiturk, bu sene eklenen yeni bölümlerden "Ne Kadar Gerçek O Kadar Kurgu" CNBC-e ve "Y-eni Kuşak" ise Doritos sponsorluğunda gerçekleşiyor. "Fantastik Filmler" bölümü bu sene de gnçtrkcll sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

    Festivale bu sene yeni bir salon daha ekleniyor. Festival filmleri Beyoğlu AFM Fitaş, Caddebostan AFM Budak ve AFM İstinye Park'ın yanı sıra Cinebonus Maçka G-Mall'da da izlenebilecek.

    Festivalin Oscar yolundaki filmleri...

    Festivalin merakla beklenen filmlerinin yer aldığı "Hit Filmler" bölümünde şimdiden Oscar yolu görünen "Black Swan / Kara Kuğu", "The Kids Are All Right / İki Kadın Bir Erkek", Coen Kardeşlerin Western denemesi "True Grit / İz Peşinde", Arjantin'in En İyi Yabancı Film Oskar adayı "Carancho / Akbaba" ve "Winter's Bone /Gerçeğin Parçaları" gibi filmler var. Festivalin 10. yıla özel bölümleri arasında gerçek ve kurmacanın birbirine girdiği filmlere ayrılan "Ne Kadar Gerçek O Kadar Kurgu", zor zamanlarda hayata tutunmaya çalışan gençlerin hikayelerinin anlatıldığı "Y-eni Kuşak", Sundance Enstitüsü ile yapılan işbirliği kapsamında gösterilen "Film Forward: Kültürel Diyaloğu Geliştirmek" seçkisi, festivalin 10. yaşı vesilesi ile festivalde önceden gösterilen filmler arasından izleyici oyları ile belirlenen ve tekrar gösterilen 5 filmden oluşan "Retrospekt!f" bölümü yer alıyor.

    Bilet bilgileri

    17- 27 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul'da, 2 - 6 Mart tarihlerinde ise Ankara'da gerçekleştirilecek festivalin biletleri yine www.mybilet.com'dan satışa sunulacak. İstanbul için 5 - 7 Şubat, Ankara için 25 - 27 Şubat indirimli ön satış tarihleri olarak belirlendi. İstanbul'da 8 Şubat, Ankara'da ise 28 Şubat'ta gişelerden bilet satışı başlayacak.

    İstanbul'da hafta içi gündüz seansları, Türk filmleri biletleri ve Film Forward filmleri biletleri 7 TL'den, Galalar 16 TL'den ve hafta içi 19.00 seansları ve sonraki seanslarla hafta sonu seansları tam biletleri 13 TL, öğrenci biletleri ise 10 TL'den satılacak. Ankara'da ise hafta içi gündüz seansları 7 TL, hafta içi 19.00 ve sonraki seanslarla hafta sonu seansları tam biletleri 13 TL, öğrenci biletleri ise 10 TL'den satışa sunulacak. Biletler hafta sonu hariç gündüz seanslarında gnçtrkcll'lilere %50 indirimli olarak satılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top