Hesabım
    'Zoraki Kral' Tartışması!

    Filmin tarihi gerçekleri yansıtmadığı iddia ediliyor...<br />

    Tarihi sinemasal kurgu içinde aktaran yapımlar eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Ülkemizde 'Muheşem Yüzyıl' dizisiyle yakından tanık olduğumuz bu durumun bir benzeri, Oscar yarışının güçlü adayı bir İngiliz filmi için de patlak verdi. İngiliz basınında çıkan haberlerde, 'Colin Firth'ün Altın Küreli muhteşem oyunculuğuyla öne çıktığı film, Kral 6. George'un gerçek hikâyesine dayanarak kotarılmış. Filmde, babası 5. George'un ölümünün ardından ve ağabeyi 8. Edward'ın Amerikalı Wallis Simpson'a olan skandal aşkı yüzünden kral olmaya itilen korku içindeki kekeme bir adamla, onu kral olabileceğine ve kekemeliğini yenebileceğine inandırmaya azmeden çılgın bir terapistin hikâyesi anlatılıyor.

    Fakat iddialara bakılırsa, film, tarihi gerçeklerin çok uzağında. AA'nın haberine göre, filmde İngiltere'nin eski Başbakanı Winston Churchill'in, 6. George'a daha yakınmış gibi gösterildiği ancak gerçekte Churchill'in, yaptığı evlilik sonucu tahttan feragat eden ağabeyi İngiltere Kralı 8. Edward'a daha yakın olduğu belirtiliyor.

    Churchill'in, 8. Edward'ın uzun süre yakın arkadaşı olduğuna dikkati çeken İngiliz basını, eski Başbakanın Edward'ın tahttan feragat etmemesi için ikna etmeye çalıştığını aktarıyor.

    Filmde ayrıca 6. George'un tahta çıkmasıyla, yaptığı konuşma arasında gerçekleşen önemli bir olaya yer verilmediği kaydediliyor. Kraliyetin siyasete karıştığı eleştirilerine neden olan, dönemin İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain'in Buckingham Sarayı'ndan 6. George ve eşi ile halkı selamlamasına filmde yer verilmediğine işaret ediliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top