Hesabım
    Cannes Film Festivali Woody Allen'la Açılacak!

    Festival, yönetmenin Paris'te geçen son filmi 'Midnight in Paris' ile açılacak...<br />

    11 Mayıs'ta başlayacak olan ve bu yıl Robert De Niro'nun Jüri Başkanlığını yapacağı 64. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi, New Yorklu yönetmen Woody Allen'ın Avrupa'daki son çalışması "Midnight in Paris" olarak açıklandı.

    Çekimleri geçtiğimiz yaz ayında Paris'te tamamlanan filmin Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard gibi isimlerin bulunduğu uluslararası kadrosunda ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni de rol alıyor.

    Festival başkanı Thierry Frémaux, son yıllarda Avrupa'ya iyice alışan Allen'ın yeni filmini "Paris'e yazılmış harika bir aşk mektubu" olarak nitelerken, "Bu filmle Woody Allen, son filmlerinde öne çıkarttığı konulara daha derin bir bakış atıyor: tarihle, sanatla, keyifle ve yaşamla olan ilişkimize. Allen, 41. filmiyle ilhamını bir kez daha kanıtlıyor" şeklinde konuştu.

    "Midnight in Paris" festivalin açılışını takiben aynı gün içinde Fransa'da 400 sinemada vizyona girecek.

    Cannes Film Festivali'nde bu yıl yarışacak olan filmler, Nisan ayı ortasında yapılan bir basın toplantısıyla açıklanacak. Festival, 22 Mayıs'ta sona erecek.

    Cannes Film Festivali'nin Paris'i anlatan bir Woody Allen filmiyle açılacak olması, nadir görülen ama aynı zamanda doğal ve keyif verici sinema olaylarından biri.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top