Hesabım
    Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor!

    Şehir şehir gezen festival 12 Mart'ta İstanbul'da başlayacak...

    Yirmi beş ülkeden filmler ve konuklar, tema bölümleri, toplu gösterimler, panel, konferans ve atölyelerle, Festival 12-20 Mart'ta İstanbul'da, 26-27 Mart'ta Van'da, 2-3 Nisan'da Antalya'da, 9-10 Nisan'da Trabzon'da olacak.

    Festival yine:

    - Kadınların ve kadınların deneyimlerinin, sorunları kadar başarı ve üretimlerinin de görünürlüğünü artırmak,

    - Kadınların sinemaya / kendilerini ifade edebilecekleri iletişim alanlarına katılımını artırmak

    - Kadınlar arası ulusal ve uluslararası deneyim alışverişi ve iletişim olanaklarını artırmak,

    - Kadınların kültürel ve demokratik katılımına katkıda bulunmak amaçlarıyla yapılıyor.

    Festivalde bu yıl; Kadınların Sineması, Kadınlardan Ortadoğu, Kendine Ait Bir Cüzdan, Annelik Meselesi, Cins-iyet-ler bölümlerinde, 25 ülkeden, 88 kadın yönetmenden altmışı aşkın film var.

    Ayrıca sinemada cinselliğe dair 'O İş Anlattığınız Gibi Değil', sinemada sansüre dair 'Yasaklar ve Yalanlar', 'Film Okuma', 'Queer?' gibi atölyeler, festival temasının konuşulacağı bir söyleşi, Kamerun ve Filistin Kadın Filmleri Festivali ile buluşmalar ve elbette yine filmlerin yönetmenleriyle yapılacak olan söyleşiler var.

    Festival 12-20 Mart arası İstanbul'da, Cezayir, Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern salonlarında olacak. Ardından yine yollarda. Van Kadın Derneği ortaklığıyla 26-27 Mart'ta Van'da, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği/Merkezi ortaklığıyla 2-3 Nisan'da Antalya'da, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla 9-10 Nisan'da Trabzon'da olacak.

    Festivale dair detaylı bilgi için: www.filmmor.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top