Hesabım
    'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' Görücüye Çıktı!

    'Altın Ayı' için yarışan filmin galası dün akşam yapıldı...

    Yönetmen Bizim Büyük Çaresizliğimiz' filmini tanıttı.

    Dün yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teoman, filmin bir roman uyarlaması olduğunu belirterek, "Bu anlamda öyküden kaynaklanan otobiyografik bir şeyden bahsetmek zor. Çünkü romana sadık kalmaya çalıştık. Tabii ki beni ilgilendiren, benim ilgimi çeken konularla ilgili olduğu için o anlamda tabii otobiyografiden bahsedilebilir. Romanı seçme sebebim de bu" dedi.

    Filmin konusunun Ankara'da geçtiğini ifade eden Teoman, "Benim açımdan başka bir yerde geçmesini düşünmek mümkün değil. Ankara ve Ankaralılık ile ilgili bir şey var romandan kaynaklanan. Bu karakterlerle de çok ilişkili. Türkiye'deki insanların rahatlıkla anlayabileceği bir şey" şeklinde konuştu.

    Ankara'nın kendine ait bir mimari dokusu olduğunu ve elinden geldiği kadarıyla bunu yansıtmaya çalıştığını belirten Teoman, Ankara'nın, Türk modernizminin bir sembolü olduğunu kaydetti.

    Filmdeki oyuculardan memnun olduğunu ifade eden Teoman, filmde en memnun olduğu kesimin oyuncular arasındaki kimya olduğunu, oyuncuların filme kendi enerjilerini de kattıklarını belirtti.

    Basın toplantısının ardından 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' filminin galası yapıldı. Galaya, Teoman'ın ve film ekibinin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ve çok sayıda sinemasever katıldı. Film ekibini kırmızı halıda festivalin direktörü Dieter Kosslick karşıladı.

    Filmde oynayan İlker Aksum, "Basın toplantısında eleştirmenlerin tavrı, elektriği iyi. Bir şeyler çıkabilir. Ama en iyi film ödülünü 2 yıl üst üste verirler mi şüpheliyim. Galiba bu sefer İran filmi ile yarışacağız gibi hissediyorum" dedi.

    Aksum, Berlinale'de Türk sinemasını temsil etmekten mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Filmde yer alan diğer bir oyuncu Güneş Sayın da kendisinin ilk filmi olduğunu ifade ederek, "Mutluyum, biraz da şaşkınım, ilk filmim, ilk kez galaya katılıyorum. Bu da Berlin'de oldu şansıma" diye konuştu.(AA)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top