Hesabım
    Sinefest'11 için geri sayım başladı!

    Bilkent Üniversitesi'nde festival heyecanı...

    Film Arası Sinema Dergisi'nin sponsorları arasında yer aldığı Bilkent Üniversitesi Sinema Festivali (Sinefest'11), 29 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bilkentli öğrencilerin seçtiği sinemanın 'en'lerine ödülleri ise 08 Mayıs'da düzenlenecek muhteşem bir galada verilecek.

    Bilim, teknik ve sanat alanlarında ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Bilkent Üniversitesi, muhteşem bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üniversite, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Bilkent Üniversitesi Sinema Festivali (Sinefest'11) büyük bir organizasyona imza atıyor.

    BİLKENTLİ ÖĞRENCİLER SİNEMANIN EN'LERİNİ SEÇİYOR

    Film Arası Sinema Dergisi'nin de destek verdiği Sinefest'11, iki ana bölümden oluşuyor. Birinci bölümde film gösterimleri, çeşitli söyleşiler ve sinema konulu sergiler yer alacak. Festivalin ikinci bölümünde ise jüri ile festival komisyonu tarafından belirlenen ve 2010 yılına ait filmler arasından, Bilkentli öğrencilerin seçtiği 'en'lere ödüllerinin verileceği gala gecesi düzenlenecek. 29 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek festival kapsamında, hava muhalefeti olmaması durumunda açık havada film gösterimi yapılacak.

    YEŞİLÇAM SERGİLENECEK

    Festival kapsamında yer alan önemli bir etkinlik de Yeşilçam Sergisi olacak. Klasikleşmiş eski film afişlerinin ve Yeşilçam'ı hatırlatan objelerin sergileneceği etkinlik, festival boyunca sinemaseverlerin ilgisine sunulacak. Festival komitesince düzenlenen serginin büyük ilgi göreceği tahmin ediliyor.

    ÖĞRENCİLERİN SEÇTİĞİ SANATÇILARA ÖDÜLLERİ VERİLECEK

    Öte yandan, Bilkent Üniversitesi öğrencileri tarafından, festivalin internet sitesinde yer alan ve çeşitli dallarda aday gösterilen sinemacılar, 08 Mayıs gecesi Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nin 700 kişilik Sakarya Salonu'nda gerçekleştirilecek büyük bir törenle ödüllerini alacaklar. Ünlü isimlerin sunacağı gala gecesinde çeşitli sürpriz etkinlikler de yer alacak.

    'BÜYÜK BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

    Sinefest-11'in organizasyon sorumlusu, Ekonomi 1. sınıf öğrencisi Alican Baş, organizasyonun başlıca amacının 2010'da gösterime girmiş gişe ve sanat filmlerini aynı organizasyonda bir araya getirerek öğrenci arkadaşlarının sinemaya olan ilgisini attırmak olduğunu söylüyor. Alican Baş, organizasyonun hedef ve beklentileri ile ilgili şunları söylüyor; 'Gişe filmleri -bir başka deyişle daha fazla insana ulaşma endişesi taşıyan filmler- herkes tarafından bir şekilde izleniyor ve biliniyorlar. Bu filmlerin de sinema sanatına olan belirli katkıları olduğu yadsınamaz. Öte yandan sanat filmlerinin de bir şekilde tanınması ve insanlara ulaşması gerekiyor. Biz, öğrenci arkadaşlarımızın popüler kültürü yakından takip eden bir görüntüye sahip olduğunu biliyoruz. Buradan yola çıktığımızda sinema sanatına olan katkıyı gişe filmleri sayesinde sanat filmlerini de sevdirerek sağlayabileceğimize inandık. Her ne kadar bu düşünce, fikrini aldığımız birçok eleştirmen tarafından başta pek sevilmese de sonrasında birçoğu iyi niyetimizin samimiyetine ikna olmuştur.'

    'SİNEMAYA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİK'

    Alican Baş, sözlerini şöyle sürdürüyor: 'Üniversitemiz, Öğrenci Konseyi, öğrenci kulüpleri ve ya Rektörlük tarafından yürütülen çok farklı alanlarda birçok etkinliğe sahip. Yine sanat dallarının her birinde büyük ve ya küçük çaplı farklı tarzda etkinlikler gerçekleşmekte. Sinema içinse Sinefest kadar büyük çapta bir organizasyon daha gerçekleşmemiş bulunmaktaydı. Bu eksikliği doldurmak ve aynı zamanda sinemaya katkıda bulunmak amacıyla masanın başına oturduk ve projenin taslağını oluşturmaya başladık. Projenin konsepti, maliyeti ve tanıtımı konularında kararlar vermeye ve onları uygulamaya başladık.

    Organizasyonda Alican Baş'ın yanı sıra, Bilkent Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde okuyan Mehmet Buğra Ünalan, Ersin Şensoy, Mert Ertuğrul Erem, Onur Can Olgaç, Alican Sevim, Yiğiter Ülker ve Şükrü Katar görev alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top