Hesabım
    Festivalde 9 Nisan Cumartesi

    Stephen Frears'n kpr kpr komedisi Tamara Drewe, ilgiyi hakediyor...

    PARS KOMN BALIYOR!

    Festival'in merakla beklenen filmlerinden olan ve toplamda 345 dakika sren tarihi yeniden canlandran Paris Komn Pera'da 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarnda 3 blm halinde gsteriliyor. Filmin gsterimine ynetmen Peter Watkins'in olu, filmin kurgucusu ve kasting direktr Patrick Watkins de katlyor.

    KIRGIZ SNEMASINDAN

    Krgzistanl ynetmen Aktan Arym Kubat'n hzla kreselleen dnyada kk kasaba politikalarnn komik ve dokunakl bir portesini izdii filmi Ik Hrsz 13.30'da Fita 4'te. Gsterimin ardndan Kubat'la sylei yaplacak.

    OCUKLARA ZEL

    ocuk Mns blmnde gsterilen Ryalarm aldlar ocuklara zel simultane eviriyle 13.30'da Nianta City's'de. Gsterime filmin ynetmenlerinden Sinem Sakaolu da katlyor.

    "YILIN EN SRKLEYC ALMAN FLM"

    Programmkino'ya gre "yln en srkleyici Alman filmi" olan ve Almanya'daki slahevi mahkmu genlerin gnlk yaamna k tutan Picco'yu 16.00'da Atlas'ta ynetmeni Philip Koch'la izleyebilirsiniz.

    OTOBYOGRAFK BR LK FLM

    Ghent doumlu Trkiyeli ynetmen Kadir Balc'nn ilk uzun metrajl filmi Turkuaz ynetmenin katlmyla 19.00'da Atlas'ta. Belika'da Ghent kentine gelen ve kent sakinleriyle kaynaarak kendi yaamn kuran Trkiyeli bir ailenin yksn anlatan film otobiyografik zellikler tayor.

    TALYAN USUL KEN LOACH

    Elio Germano'ya Cannes'dan Erkek Oyuncu dl'n kazandran Hayatmz 19.00'da Fita 4'te. Screen dergisinin "talyan usul bir Ken Loach filmi" diye tanmlad film, bir ii snf ailesinin hikyesini anlatyor. Filmin gsterimine ynetmen Daniele Luchetti de katlacak.

    LUCAS SAVALARI

    Kimilerinin gklere kard kimilerinin ise yerin dibine soktuu George Lucas phesiz sinema tarihinin en ateli tartmalarna konu olmu ynetmenlerinden. George Lucas ile hayranlar arasndaki, otuz yla yaylm atmal ilikiye dair bu kltr aratrmas esiz bir belgesel. Halk George Lucas'a Kar 21.30'da Fita 1'de. Ynetmen Alexandre o. Philippe'in katlmyla.

    KAIRILMAYACAK BR TANIKLIK

    Yahudi soykrmyla ilgili rportajlardan ve tanklklardan oluan bayapt Shoah 450 dakikalk orijinal versiyonuyla karmzda. 21.30'da Beyolu Sinemas'nda ilk blm gsterilecek filmin ynetmeni Claude Lanzmann filmini sunacak.

    EDEBYAT YOLLARA DYOR

    Trkiye'nin 24 kentinde ve 8 Avrupa lkesinde yrtlen "Avrupa Edebiyat Trkiye'de - Trk Edebiyat Avrupa'da" adl kltr projesi belgeseli Yollarda 19.00'da Pera'da. Gsterime projede yer alan yazarlar da katlyor. Gsterimin ardndan saat 20.00'de yazar Mario Levi, evirmen ve yazar Murat Uyurkulak, yazar Aye Kulin, filmde de yer alan gezici ktphane sorumlularndan Claudia Dollinger, filmin yapmclar Sabine Kper Bsch ve ynetmen Thomas Bsch, moderatrln Memet Ali Alabora'nn stlenecei bir sylei gerekletirecekler.

    GUZMAN'IN SON FLM

    Be saatlik ili Sava ve benzer siyasi belgesellerin nl ynetmeni Patricio Guzman'n bilim adna yeryznn oluumunu inceleyen ama otuz yl ncesine bakmaktan korkan ili'nin hikyesini bulduu filmi Ia zlem 16.00'da Fita 1'de.

    MENEKE GZLER'N ANISINA

    Oscar'a yedi dalda aday gsterilen, yalan dolan, rekabet ve riyakrlktan felce uram Gneyli bir ailenin etkileyici, duygusal gerilimlerle dolu ve srkleyici hikyesini anlatan Kzgn Damdaki Kedi 11.00'de Fita 4'te. Film, yakn zamanda kaybettiimiz Elizabeth Taylor'n ansna gsteriliyor.

    BR ARAYI HKAYES

    Tayfun Pirselimolu'nun "Film Gibi 30 Yl" blm iin setii, Tunus sinemasn dnyaya tantan ynetmen Nacer Khemir'in bir arayn yksn anlatan filmi l aretileri 11.00'de Beyolu'da.

    FREARS'I ZLEYENLERE

    Stephen Frears'n pek komik, hayli seksi, gayet gncel, kpr kpr bir komedi olan son filmi Tamara Drewe 19.00'da Rexx'te.

    AKBANK GALASI: THE CONSPIRATOR

    Usta oyuncu ve ynetmen Robert Redford'un ailesini korumak iin her eyi yapmaya hazr bir kadnn ve onu korumak iin her eyi riske eden bir adamn gerek hikyesini anlatan bol yldzl son dnem filmi The Conspirator Trkiye galasn 21.30'da Atlas'ta yapyor.

    KORKUYLA DOLU BR GECE

    1940'l yllarda Uruguay'daki kk bir kasabada yaanm bir olaydan esinlenen ve "kesintisiz gerilim", "teknik aheser" gibi vg dolu szlerle karlanan, tek bir sekanstan oluan Issz Ev "Geceyars lgnl"n sevenler iin 24.00'te Atlas'ta.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top