Hesabım
    Festivalde 10 Nisan Pazar

    Oyuncu ve ynetmen John Turturro'nun yeni filmi Tutku, mutlaka izlenmeli...

    YARIMALAR BALIYOR

    Festivalin Ulusal ve Uluslararas yarmalarna katlan filmlerin gsterimleri balayacak. Jri yelerinin stanbul'a varlaryla Altn Lale'ler iin heyecanl kou balayacak.

    ROMANDAN FLME

    Orhan Kemal'in 1940'l yllarda hapishanelerdeki sefalet ve ac dolu hayatlar konu ald ayn adl eserinden uyarlanan Ulusal Yarma filmi 72. Kou 13.30'da Atlas'ta. Gsterimin ardndan ynetmen Murat Saraolu'yla sylei yaplacak.

    SRAL'E YAKINDAN BAKIN

    srail toplumuna ve siyasetine tutulan bir ayna; ayn zamanda TV yayncl ve sinema hakknda srkleyici bir yar-belgesel olan Devrim Dersleri 13.30'da Fita 1'de. Gsterime ynetmen Doron Tsabari de katlacak.

    MZKAL SEVENLERE

    Oyuncu ve ynetmen John Turturro'nun ynettii klasikle popler mzik arasndaki ilikiyi Napoliten arklar zerinden inceleyen yar belgesel, yar mzikal Tutku oyuncusu Peppe Servillo'nun katlmyla 13.30'da Fita 4'te.

    SIRADII BR OTOBYOGRAF

    Yeni Ecinsel Sinemasnn nclerinden Amerikal video sanats William E. Jones ilk yapt Massillon'da kendi hikyesini herhangi bir oyuncu kullanmadan, kendi sesi ile imgeleri bir araya getirerek anlatyor. Pek ok gncel sanat kurumunda sergilenen bu srad otobiyografi 13.30'da Pera'da. Gsterimin ardndan Jones seyircilerin sorularn yantlayacak.

    SMSZ SYLE

    stanbul Bienali ve stanbul Film Festivali ibirliiyle dzenlenen simsiz (Film) blmyle ayn ad tayan syleiye Massillon'un ynetmeni William E. Jones, Paris Komn filminin kurgucusu, kasting direktr ve sahne amiri Patrick Watkins ve stanbul Bienali Direktr Bige rer katlyor. Sylei 16.30'da KSV Salon'da.

    YNETMENN AZINDAN SHOAH

    Shoah'nn 450 dakikalk orijinal versiyonunun gsterilmesi vesilesiyle festivale konuk olacak Claude Lanzmann filmin yapm sreci, ilk gsteriminden 25 yl sonra nasl grld, Holokost'a gnmzde nasl bakld ve unutu kavram hakknda grlerini paylayor. Sylei 14.00'te KSV Salon'da.

    MUTLULUUM OK UZAKTA

    Ukraynal nl belgesel ynetmeni Sergei Loznitsa'nn kurgusal sinemann geleneksel anlat yapsyla oynayarak, gnmz Rusya'snn acmasz bir portresine doru yola kt filmi Mutluluum ynetmenin katlmyla 16.00'da Fita 4'te.

    FUTBOL SU DNYASINA BULAIRSA

    Spor, su dnyas ve politikay, birbirinden dnyalar kadar ayr iki Kolombiyal zerinde kesitiren belgesel ki Escobar 16.00'da Fita 1'de. Gsterimine filmin ynetmenlerinden Michael Zimbalist de katlyor.

    ALEVLERN SAKLANAN HAYATI

    Alevi toplumunun urad ayrmcl sinemaya tayan Sakl Hayatlar 16.00'da Beyolu'da. Filmin gsterimine ynetmen A. Haluk nal da katlacak.

    ZAM'LE SON FLM

    Dervi Zaim'in minyatr sanatn anlatt Cenneti Beklerken ve hat sanatn anlatt Nokta'dan sonra lemenin son filmi olan ve glge oyununu iledii Glgeler ve Suretler 19.00'da Atlas'ta olacak ve Zaim gsterimin ardndan seyircilerin sorularn yantlayacak.

    ENSEST VE DDETL BR AK HKYES

    Paralanan bir aileyi ve Yunanistan' paralel ele alan Anayurt, gerek olaylardan yola karak nesil ve siyasal dnem boyunca bu aileyi izliyor; ensest ve iddetli bir ak hikyesi anlatyor. 19.00'da Fita 4'te yaplacak gsterime ynetmen Syllas Tzoumerkas da katlacak.

    30 YIL SONRA RAN DEVRM

    ran doumlu ynetmen Rafi Pitts'in son filmi Avc, hapisten salverilip aile saadetine kavuan Ali zerinden, balangcndan otuz yl sonra ran Devrimi'ni sorguluyor. 19.00'da Beyolu Sinemas'nda yaplacak gsterime Pitts de katlacak.

    BR GECE ANSIZIN

    Sradan hayatlarnn rutin gidiatn kabullenmi, gemilerini pek kurcalamayan iki ev arkadann geleceinin bir gece anszn gelen misafirleriyle nasl deitiini anlatan bir aksiyon-gerilim olan Film Kerem Topuz'un katlmyla 21.30'da Beyolu'da. Trkiye galasn 21.30'da Atlas'ta yapyor. Fransa sinemasnn yldzlarn buluturan film siyaset, intikam, eit haklar ve kadnn toplumdaki yeri zerine nefis bir komedi.

    SNEMAYA YAZILMI AK MEKTUBU

    Hayat batanbaa filmlerle dolu Jorge'un hikyesini anlatan, sinemaya dair bir ak mektubu saylabilecek Faydal Hayat 11.00'de Atlas'ta. San Sebastian'dan Mansiyon alan film Uruguay'n Oscar adayyd.

    BR KADIN HKAYES

    spanya sinemasndan bir kadn hikyesi Amador 11.00'de Rexx'te. Madeinusa ve Ac St'te de rol alan Perulu aktris Magaly Solier barolde.

    GNN KLAS

    Tm zamanlarn en nemli 100 Alman filmi arasnda yer alan, Konrad Wolf'un en otobiyografik filmi 19 Yandaydm 11.00 ve 21.30 seanslarnda simsiz (Film) kapsamnda Pera'da gsteriliyor.

    OCUK SNEMASI

    Ailece gidilebilecek, yrekleri stan bu canlandrma macera filmi Noel Baba'nn ra 13.30'da Rexx'te. Filmde kk izleyicilerimiz iin Trke seslendirme yaplyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top