Hesabım
    Festivalde Bugün

    mkanszn arks, ynetmeni Tran Anh Hung'un katlmyla gsterilecek...

    KPRDE BULUMALAR BALIYOR

    Bu yl altncs dzenlenen ve sinema endstrisinin bulutuu bir platform yaratmay hedefleyen Kprde Bulumalar balyor. Avrupa ve Trkiye'den yapmc, ynetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirerek sinemaclara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararas sunumunu yapmalar iin olanaklar yaratan ve ortak yapmlar iin zemin hazrlayan etkinliin ilk toplants 9.30'da Fransz Saray'nda yaplacak. Trkiye-Fransa ortak yapm grmelerinin yaplaca toplant 18.00'e dek srecek.

    CLAIRE DENS FLM MZKLER 1996-2009 TINDERSTICKS KONSER

    stanbul Film Festivali, 30. ylnda sinema ve mzik dnyasnn nde gelen iki ismini bir araya getiren benzersiz bir projeye ev sahiplii yapyor. Fransz sinemasnn "auteur" ynetmenlerinden Claire Denis ve filmlerinde sk sk beraber alt ngiliz rock grubu Tindersticks, stanbul Film Festivali 30. Yl zel Etkinlii kapsamnda stanbul'da buluuyor. Konser 21.00'de Fulya Sanat'ta.

    OUL LK KEZ FESTVAL'DE

    Atilla Cengiz'in ynettii ve Rza Akn'n barolnde oynad Oul 11.00'de Atlas'ta gsterilecek. lk gsterimini Festival kapsamnda yapacak olan filmin gsterimine Atilla Cengiz de katlacak.

    DENIS'YLE BEYAZ NSAN

    Festival'de jri bakanl yapacak olan nl ynetmen Claire Denis son filmi Beyaz nsan'n gsterimine katlacak. Denis'ye zg paral bir anlatm izleyen film, iddetli bir ayaklanmayla sarslan ad belirsiz bir Afrika lkesinde, kahve tarlalarna sahip Maria adnda dirayetli bir beyaz kadn izliyor. Barolde usta oyuncu Isabelle Huppert yine bylyor. Film 11.00'de Fita 4'te.

    OCUK STSMARININ SONULARI

    Katalan ynetmenler Judith Colell ve Jordi Cadena'nn ilk ortak almas olan Elisa K, ocuk cinsel istismarnn travmatik sonularn incelikli ve duyarl bir yaklamla inceliyor. 13.30'da Atlas'ta yaplacak gsterime Judith Colell de katlyor.

    FUTBOL SU DNYASINA BULAIRSA

    Spor, su dnyas ve politikay, birbirinden dnyalar kadar ayr iki Kolombiyal zerinde kesitiren belgesel ki Escobar 13.30'da Fita 1'de. Gsterimine filmin ynetmenlerinden Michael Zimbalist de katlyor.

    YEN BR KADIN YNETMEN

    Hatice Yakar'n ilk sinema filmi fkeli lgnlk Karamsar ile 1960'lar ukurova'snda geiyor. 13.30'da Beyolu'da yaplacak bu ilk gsterime Yakar da katlacak.

    SICAK BR FLM

    Trkiye sinemasnn nemli kadn ynetmenlerden Handan peki'nin dram ve komedi unsurlarn dengeledii, scak ve herkese hitap eden aile filmi nar Aac peki'nin katlmyla 16.00'da Atlas'ta.

    TRAN ANH HUNG STANBUL'DA

    mknszn arks, Yeil Papaya'nn Kokusu ve Bisikleti'nin ynetmeni Tran Anh Hung'un merakla beklenen son filmi mkanszn arks 16.00'da Fita 4'te. Haruki Murakami'nin 1987'de yaymlad ayn adl romanndan uyarlanan film, ak, lm, masumiyetin kayboluu, kalp krkl ve cinselliin uyan temalar etrafnda dolayor. Filmin gsterimine ynetmen Tran Anh Hung da katlacak.

    ZGENTRK'N SON FLM

    Ali zgentrk son filmi Grnmeyen ilk kez Festival'de izleyiciyle buluuyor. Dedesinin elli yl nce gnlne yazd satrlardan yola karak dnemin en parlak klasik mzik bestecilerinden Macar Bla Bartk'un 1930'lu yllarda Trk mziini kefetmek iin Anadolu'ya yapt zorlu yolculuu ve bu yolculuun gnmze yansmalarn aktaran zgentrk 19.00'da Atlas'ta yaplacak gsterimin ardndan seyircilerin sorularn yantlayacak.

    OLUNUZ ERDAL!

    Yln en ok konuulan belgesellerinden Olunuz Erdal 19.00'da Beyolu'da. Sinan Suner, Zekeriya nge, Erdal Eren ve Ercan Koca'nn ksa ykleri zerinden Trkiye'nin 1977-1984 arasndaki karanlk dnemini yeniden hatrlatmay ve souk bir tarih algsndan karp insancllatrmay deneyen filmin gsteriminde ynetmen Tun Erenku da bulunacak.

    SIRADII BR OTOBYOGRAF

    Yeni Ecinsel Sinemasnn nclerinden Amerikal video sanats William E. Jones ilk yapt Massillon'da kendi hikyesini herhangi bir oyuncu kullanmadan, kendi sesi ile imgeleri bir araya getirerek anlatyor. Pek ok gncel sanat kurumunda sergilenen bu srad otobiyografi 19.00'da Pera'da. Gsterimin ardndan Jones seyircilerin sorularn yantlayacak.

    JULIEN TEMPLE TUTKUNLARINA

    Belgesel ve video klip ynetmeni Julien Temple'n bugne kadarki en iyi filmi saylan Petrol Kent'in Srr 21.30'da Fita 1'de. Temple'n ngiliz mzii zerine hazrlad leme, punk'n babalar Sex Pistols' konu alan renlik ve fke ile Joe Strummer' konu alan Gelecek Daha Yazlmad adl benzersiz yaptlarnn ncesine dair bir filmle sona eriyor. Gsterimin ardndan nl ynetmen Temple'la sylei yaplacak.

    TARTIMALI AK HKAYES

    zleyicileri ikiye blen, tartmalara yol aan ve Taypey'de birbirlerinden habersiz ayn daireyi paylaan kii etrafnda dnen Yaasn Ak, 19.00'da Nianta City's'de. SYAD'n seimi Yaasn Ak, Ming-liang'a Venedik'te Altn Aslan getirdi.

    TEDDY DLL BELGESEL

    Punk ncesi ve punk sonras dnemler arasnda bir kpr olan Genesis P-Orridge'in biyolojinin snrlarna da meydan okuyarak on be yl boyunca kars ve sanat partneri olan tek ak Lady Jaye'e benzemek iin cinsiyet belirleme ameliyatlar geirmesini anlatan arpc bir belgesel. Bu yl Berlin'de belgesel dalnda Teddy dl'n alan Genesis Ve Lady Jaye'in arks 16.00'da Fita 1'de.

    MUTLULUUM OK UZAKTA

    Ukraynal nl belgesel ynetmeni Sergei Loznitsa'nn kurgusal sinemann geleneksel anlat yapsyla oynayarak, gnmz Rusya'snn acmasz bir portresine doru yola kt filmi Mutluluum 13.30'da Rexx'te.

    AVANGARD VE ANT-FLM

    Guy Debord'un ilk filmi Sade in Ulumalar, eer film olarak tanmlanabilirse, bir anti-film. Filme kafa tutan ve onu reddeden bir manifesto, bir provokasyon, bir sava. Sadece siyah ve beyaz ekran zerine konumalardan oluan filmin son 24 dakikas sessiz siyah bir ekrandan ibaret. 13.30'da Pera'da.

    SNGAPUR SNEMASIYLA TANIIN

    Singapur'da milliyetilii alamak adna zorunlu klnan askerlik hizmetinden yola kan ynetmen Boo Junfeng ilk filmi Kumdan Kale'de anavatan, tarih, romantik idealizm ve pragmatizm kavramlarn irdeliyor. Film 11.00'de Rexx'te izlenebilir.

    SHOAH'YLA KNC RANDEVU

    Yahudi soykrmyla ilgili rportajlardan ve tanklklardan oluan bayapt Shoah 600 dakikalk orijinal versiyonu karmzda. ki gn nce ilk blmn gsterilen filmin 300 dakikalk ikinci blm 21.30'da Beyolu Sinemas'nda izlenebilir.

    SOLS'IN BAYAPITI

    Yetmi yla yaylm "tarihi bir melodram" olan Luca, Kba'nn en saygn ynetmenlerinden Sols'n bayapt kabul ediliyor. Film Lucia isimli kadn konu alan yky Kba tarihinin farkl dneminde anlatyor. simsiz (Film) dahilindeki bu unutulmaz klasik 21.30'da Pera'da.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top