Hesabım
    Festivalde 12 Nisan Sal

    Belma Ba, ilk uzun metraj Zefir ile Atlas'ta...

    KPRDE BULUMALAR'A DEVAM

    Bu yl altncs dzenlenen ve sinema endstrisinin bulutuu bir platform yaratmay hedefleyen Kprde Bulumalar'n ikinci gnnde "Kprde Bulumalar Trkiye-Fransa Paneli: Ortak Yapmlar Ve Yeni Medya" balkl bir panel dzenleniyor. Fransz Kltr Merkezi'nde yaplacak panel 9.30'da balayacak.

    ARTE FRANCE'DAN RESEPSYON

    Nuri Bilge Ceylan, Fransa hkmeti tarafndan 'Officier dans l'Ordre national des Arts et des Lettres' madalyasyla onurlandrlyor. 30. stanbul Film Festivali kapsamnda Arte France tarafndan dzenlenen resepsiyonda Fransa stanbul Bakonsolosu Herv Magro ynetmene madalyasn takdim edecek. Resepsiyon stanbul Modern'de saat 20.00'de balayacak.

    ATLIKARINCA YARIMADA

    lk uzun metraj Baka Dilde Ak' izleyen ikinci filmi Atlkarnca'da lksen Baarr yine konuulmayan, rtbas edilen toplumsal bir sorunu ele alyor: Ensest. Ulusal Yarma'da gsterilecek film ynetmenin de katlmyla 16.00'da Atlas'ta.,

    POYRAZ ESYOR

    Belma Ba'n dll ksa filmi Poyraz' tematik olarak izleyen ilk uzun metrajl kurmaca filmi Zefir, stanbul Film Festivali'nin 2008'de dzenlenen ilk Kprde Bulumalar Uzun Metrajl Film Projesi Gelitirme Atlyesi'nde birinci seilmiti. Filmin 21.30'da Atlas'ta yaplacak gsterimine Ba da katlyor.

    FLMLER KPR KURUYOR

    Uzun dnemde Ermenistan ile Trkiye arasndaki ibirlikleri iin rnek tekil etmeyi amalayan, iki lke arasnda kurulan bir retim ve iletiim inisiyatifi olan Ermenistan-Trkiye Sinema Platformu (ETSP), ilk filmlerini izleyiciyle paylayor. Pera'da 19.00'da balayacak gsterime filmin ynetmenleri de katlacak.

    VCDAN FLMLER LK KEZ FESTVAL'DE

    Hrant Dink Vakf'nn 2009'da "Gelin, Vicdanmzla Bakalm" arsyla dnyann her yerinden eli kamera tutan, amatr, profesyonel herkesi film ekmeye davet ediine yant veren ksa filmler ilk kez Festival kapsamnda gsteriliyor. 21.30'da Pera'da balayacak gsterime filmlerin ynetmenleri de katlacak.

    JTEM BEYAZPERDEDE

    "Yeni Trkiye Sinemas"nda gsterilecek Kayp zgrlk 90'l yllar Trkiye'sine gtryor izleyiciyi ve sinemamzda hl tabu saylan JTEM timini ele alyor. 11.00'de Beyolu Sinemas'nda gerekleecek gsterime ynetmen Umur Hozatl da katlacak.

    BR ORHAN KEMAL BELGESEL

    Mehmet Gleryz, uluslararas festivalleri gezdii Havar'n ardndan ektii Sessizlerin Sesi-Orhan Kemal Belgeseli'nde aydnlk gerekilik akmnn nemli yazarlarndan Orhan Kemal'in yaam yksn anlatyor. Gleryz'n de katlaca gsterim 11.00'de Pera'da.

    MZK SKENDERYE'Y ELE GERYOR

    Tamamen Canon 7D fotoraf makinesiyle ekilmi ilk uzun metrajl film olan Mikrofon, Msr'n okkltrl liman kenti skenderiye'nin altn stne getiren mzikal bir yolculuk. 13.30'da Atlas'ta yaplacak gsterimin ardndan ynetmen Ahmad Abdalla seyircilerin sorularn yantlayacak.

    MNMAL BAIMSIZ FLM

    Uygar Asan'n minimal bamsz filmi Danklar Kenti, sorular ve "olu"lar zerine bir ayrntlar almas. lk gsterimini Festival'de yapacak olan filmin 13.30'da Beyolu'da yaplacak gsterimine Asan da katlacak.

    OCUK STSMARININ SONULARI

    Katalan ynetmenler Judith Colell ve Jordi Cadena'nn ilk ortak almas olan Elisa K, ocuk cinsel istismarnn travmatik sonularn incelikli ve duyarl bir yaklamla inceliyor. 13.30'da Nianta City's'de yaplacak gsterime ynetmenlerden Judith Colell de katlyor.

    DANS ET!

    ABD'de ekilen Spotlarn Altnda Dans Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, P. Diddy, Toni Braxton, Jennifer Lopez, Pussycat Dolls, Spice Girls, Christina Aguliera gibi birok sanatnn sahnesinde yer alan dans ve koreograflarn zorlu yolculuklarn izliyor. Ynetmen Duygu Etikan'n da katlaca gsterim 13.30'da Pera'da.

    SU VE KEFARET HKYES

    Torino'dan FIPRESCI'li Cinayet arklar Ontario'da kktenci bir Mennonit cemaatinin yaad kk bir kasabada artk yalanan bir polis memurunun su ve kefaret hikyesini anlatyor. Ynetmeni Ed Gass-Donnelly'nin katlaca gsterim 16.00'da Beyolu'da.

    STANBUL'UN SANATILARI

    stanbul'da yaayan eitli cemaatlere mensup olan 16 sanaty tantan Kltrel Farklln Renkleri16.00'da Pera'da gsterilecek. Filmin ynetmeni Annie G. Pertan da gsterime katlacak ve filmi hakknda konuacak.

    LK KEZ O ZAMAN VE MD

    nsan Haklar Evrensel Beyannamesi'nin "Herkesin dnce, vicdan ve din zgrl hakk vardr" 18. Maddesinden esinle 7 lkeden 7 sinemacnn hogr ve farkllklara sayg konularn ele aldklar O Zaman Ve imdi, 2010'da Snrlarn Ve Farkllklarn tesinde ilk kez Festival'de seyirci nne kyor. Filmin ynetmenlerinden ve yapmclarndan Hseyin Karabey'in de katlaca gsterim 19.00'da Fita 1'de.

    BR SOKAK OCUUNUN HKAYES

    Yan bamzda "insan" olduklarn fark etmemizi bekleyen sokak ocuklar zerine, hem bize hem de sokak ocuklarna umut verecek bir sokak ocuunun, Oktay etinkaya'nn hayat yksn anlatan pte Dostoyevski Buldum ynetmeni Enis Rza'nn katlmyla 19.00'da Beyolu'da.

    BRAZ LYNCH BRAZ DA COEN

    Biraz kiz Tepeler biraz da Coen kardeler... Sonu: Marilyn Monroe'nun ruhunun kendi bedeninde yaadna inanan bir TV yldznn lmn aratran bir polisiye yazarnn hikyesi; sra d bir Fransz polisiyesi. Senarist ve ynetmen Grald Hustache-Mathieu'nn ikinci filmi Pupupidu 11.00'de Atlas'ta.

    KENDN ARAYI HKAYES

    Amerikal sradan bir iadam tek bir gece iinde toplumun en alt kesimlerindeki insanlarla tanp onlarn deiik yaam biimlerine tank olarak New York'un en berbat semtlerinde rktc ve varolusal bir yolculukla gerein, kendini arayn ve kurtuluun peine dyor. mit nal'n "Film Gibi 30 Yl" blm seimi olan Edmond 11.00'de Rexx'te.

    TEK SEKANS KORKU

    1940'l yllarda Uruguay'daki kk bir kasabada yaanm bir olaydan esinlenen ve "kesintisiz gerilim", "teknik aheser" gibi vg dolu szlerle karlanan, kesintisiz tek bir sekanstan oluan Issz Ev 13.30'da Fita 4'te.

    SNEMAYA YAZILMI AK MEKTUBU

    Hayat batanbaa filmlerle dolu Jorge'un hikyesini anlatan, sinemaya dair bir ak mektubu saylabilecek yarma filmi Faydal Hayat 16.00'da Rexx'te. San Sebastian'dan Mansiyon alan film Uruguay'n Oscar adayyd.

    MULLAN'IN SON FLM

    Benim Adm Joe'nun Oscar'l oyuncusu Peter Mullan ynettii nc film olan Serseriler'le, bol dll Magdalene Kardeler'den dokuz yl sonra ilk kez seyirciyle buluuyor. Film 19.00'da Fita 4'te.

    SARSICI SYAH VENS'E HAZIR OLUN

    Abdellatif Kchiche'in rklk ve faizmi srkleyici bir dille mercek altna alan Siyah Vens', Gney Afrikal bir kle olan Saartjie Baartman'n gerek hikyesinden esinleniyor. ledii sert konular ve yumuatlmam, huzursuz edici grntleriyle tartmalar yaratan film 21.30'da Fita 4'te.

    YOK OLUUN ENDEK SPERSTAR

    Cam Archer'n kendi yok oluuyla mcadele eden, silinip giden bir sperstarn portresini izmek zere grenli 16 mm filme siyah beyaz ektii son yapt Boktan Bir Yl izgisel olmayan bir anlat tutturmu, dahiyane, avangart bir film. Ellen Barkin'in barol stlendii film, 21.30'da Fita 1'de.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top