Hesabım
    'Senna' Trkiye'ye Gelsin!

    Efsane pilotu anlatan dll belgesel iin Internet'te bir kampanya balad...

    Formula 1'in efsanevi pilotu Ayrton Senna'nn 10 yllk Formula 1 kariyerini anlatan, Sundance Film Festivali dll 2010 yapm 'Senna' filmi, Brezilya ve ngiltere'de vizyona giriyor. Trkiyeli Formula 1 severler de, 'Senna' filminin Trkiye'de vizyona girmesini istiyorlar.

    Hint asll ngiliz ynetmen Asif Kapadia'nn ynettii, Fargo ve Notting Hill filmlerinin yapmcs Working Title Films ile Midfield tarafndan hayata geirilen 2010 yapm 'Senna', dnyann gelmi gemi en byk Formula 1 pilotlarndan biri olan Ayrton Senna'nn, 1984 ylnda balad ve 1994 ylnda geirdii kaza sonucu hayatn kaybettii Formula 1 servenini anlatan etkileyici bir belgesel.

    Bamsz filmlerin kalesi olan Sundance Film Festivali'nde, belgesel dalnda Dnya Sinemas Seyirci dl ve Adelaide Film Festivali'nde yine En yi Belgesel dalnda Seyirci zel dl alan film, Japonya'daki zel galasnn ardndan Brezilya ve ngiltere'de gsterime giriyor.

    Filmin ynetmeni Asif Kapadia ile twitter'dan balantya geen Trkiyeli Formula 1 severler, filmin Trkiye gsterimi ile ilgili olarak kararn datm haklarnn sahibi olan yapm irketinde olduu bilgisini ald. Bu kapsamda, filme olan ilgiyi net bir ekilde gstermek ve filmin Trkiye'de vizyona sokulmasn salamak iin bir kampanya balatlm durumda:

    * Facebook'ta bu konu ile ilgili alan hayran sayfasna giderek filmle ilgili bir kamuoyu yaratlmasna yardmc olabilirsiniz.

    * Bu sayfada, Senna ile ilgili her trl haber, video, fotoraf, anekdot ve yky paylaarak kampanyay canl tutmaya alacaz. Siz de, kendi arivinizden ve hatrlarnzdan Senna ile ilgili ykleri, fotoraflar ve her trl ierii burada bizimle ve dier Senna severlerle paylaabilirsiniz.

    * Blogunuzda bu kampanyaya destek olmak isterseniz, hazrladmz banner'lar blogunuza koyabilirsiniz.

    * Grdnz herkese SENNA'dan bahsedebilirsiniz!

    Kampanyadaki ama, daha nce hibir yerde yaynlanmam grntlerle ve rportajlarla dopdolu olan belgeseli, Trkiye'deki salonlarda izleyebilmek. Yalnzca Formula 1 severleri deil, tm sinema izleyicisini de ilgilendirdiini dndmz bu belgeseli 2011 Trkiye'de grmek dileiyle...

    "Baz belgeseller sizi boaznzdan yle bir yakalar ki nefessiz kalrsnz," diyen Los Angeles Times yazar Kenneth Turan'n, filmle ilgili aktard u anekdot, belki de Senna'nn neden sadece Formula 1 izleyicileri tarafndan deil, tm sinema izleyicileri tarafndan izlenmesi gerektiini ok iyi anlatyor:

    "Film bittiinde, Ron Dennis 10 dakika durmadan alad. Kendine geldiinde de 2 saat Senna'y anlatt."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top