Hesabım
    Festivalde dller Verilmeye Baland!

    Kprde Bulumalar Platformu'nda dller sahiplerini buldu...

    stanbul Film Festivali'ndeki Kprde Bulumalar Platformu kapsamnda bu yl drdncs gerekletirilen Film Projesi Gelitirme Atlyesi 13 ve 14 Nisan tarihlerinde dzenlendi. Bavuran projeler arasndan seilen 12 proje sahibi aralarnda Cinemart, Sofia Film Lab, Israil Film Fonu, Eurimages, ARTE, Binger Lab, Fortissimo Films ve Berlinale Co-Production Market temsilcilerinin de bulunduu 11 kiilik jri ile grtler.

    Grmeler sonucunda seilen Mahmut Fazl Cokun'un "Yozgat Blues", Nesimi Yetik'in "Toz Ruhu", Zeynep Dadak ve Merve Kayan'n "Mavi Dalga" adl projelerine dlleri 14 Nisan Perembe akam Cezayir'de dzenlenen trende takdim edildi. Serhat Karaaslan'n "Sidar" isimli projesi ise jri yelerince vgye deer bulundu.

    "Yozgat Blues" adl projesiyle Mahmut Fazl Cokun'a, TC Kltr ve Turizm Bakanl tarafndan 10.000 USD destek dlnn yan sra Melodika tarafndan verilen 25.000 TL deerinde Ses Post Prodksiyon destek dl takdim edildi.

    Nesimi Yetik, "Toz Ruhu" adl projesiyle, Fransz film endstrisinin belkemiini oluturan Ulusal Fransz Sinema Merkezi (CNC) tarafndan verilen 10.000 Avro deerinde destek dln kazand.

    Zeynep Dadak ve Merve Kayan'n projesi "Mavi Dalga", bu sene ilk defa verilmeye balanan 2500 Euro deerinde Binger Lab Senaryo Danmanl bursuna layk grld. Uluslararas film endstrisinde saygn bir yeri olan ve zellikle senaryo doktorluu ve proje danmanl konusunda uzmanlam Hollandal film kurumu Binger Lab tarafndan bu yldan itibaren verilmeye balanan Binger Lab senaryo danman ile birebir ve skype zerinden almay kapsyor.

    Seilen projelere dllerini, T.C. Kltr ve Turizm Bakanl stanbul l Mdr Hseyin Coan, Fransz Konsolosluu Kltr Ataesi Luciano Rispoli, Binger Lab Artistik Direktr Marten Rabarts ve Melodika ortaklarndan Didem Ouz takdim etti.

    Trende ayrca, getiimiz yl stanbul Film Festivali Kprde Bulumalar Platformu, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu ibirliinde oluturulan ve iki lke arasndaki ortak yapmlar iin yeni bir tevik sunmay amalayan Trkiye-Almanya Ortak Yapm Gelitirme Fonu tarafndan desteklenecek projeler de akland. Bavuru yapan 13 proje arasndan kurum temsilcilerinden oluan jri tarafndan oybirliiyle seilen 7 proje toplam 100.000 Euro fon ile desteklenecek. Her kurumun temsilcileri "projelerin yksek kalitesine dikkat ekerken, gelecekte ortaya kabilecek yeni Trk-Alman ortak yapmlar iin heyecanlandklarn ve birlikte almaktan zevk aldklarn" ifade ettiler. Trkiye-Almanya Ortak Yapm Gelitirme Fonu iin yeni bavurular 1 Kasm 2011 tarihine kadar kabul edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top