Hesabım
    Uan Sprge iin Ankara'ya geliyorlar!

    14. Uan Sprge Uluslararas Kadn Filmleri Festivali, Mays aynda Ankara'da!

    14. Uan Sprge Uluslararas Kadn Filmleri Festivali Mays aynda dnyann drt bir kesinden ok sayda sinemacy Ankara'da arlayacak. ran sinemasnn muhalif sesi Tahmineh Milani, Kba sinemasnn gen yetenei Prakriti Maduro, ilk kez menopozu filme eken ynetmen Paula Palacios ve Belika'dan zgn bir ses, Vanja D'alcanatara ve Afrika ktasnda kadn snnetine kar halkn ayaklanmasn 'anlatan' Efua Dorkenoo festival konuklarndan sadece birka.

    ddial Filmlerle Geliyorlar

    Uan Sprge takipilerinin yakndan tand ranl ynetmen Tahmineh Milani, yepyeni filmi "ntikam/Payback" ile bu yl festivalin gzdelerinden biri. Kadn sorunlarn cesur bir dil ve eine az rastlanr bir mizahla sinemaya tayan, cinsiyet eitsizliine her filmiyle kafa tutan Milani, lkesinde muhalif kimliiyle tannyor. Milani bu yl festivalin konuu olarak Ankara'ya sinemaseverlerle hasret gidermeye geliyor. Kadn sinemasnn bu yrekli ustas, filminin gsteriminden sonra sylei yapacak.

    Tpk Milani gibi FIPRESCI dl iin yeni filmiyle Ankara'ya gelecek olan bir dier ynetmen de Vanja D'alcantara. Kazakistan bozkrlarndan uzun sre akldan kmayacak politik bir yk anlatan "Bozkrn da tesi/Beyond the Steppes" ile festivale konuk olan ynetmen, filmin ardndan seyircilerin sorularn yantlayacak.

    Kadnlarn Ya Dnmn Filme ekti

    Orta yataki kadnlarn ortak noktas menopoz dneminin farkl kltrlerde nasl yaandn anlatan "Kadnlara Mola Yok/Women No Pause" adl belgeselin ynetmeni Paula Palacios da festival iin Ankara'da! Ynetmen filminin gsterimine katlacak; ardndan yaplacak syleide ise bir hekim ve bir psikolog seyircilere menopoz hakknda bilgi verecek.

    Kba'dan Sevgilerle.

    Ve Prakriti Maduro. Kba sinemasnn parlayan gen yetenei Maduro, rengarenk Kba grntlerinin elik ettii "Havanal Eva/Habana Eva" filmiyle birlikte festivale geliyor. FIPRESCI dl iin jrinin karsna kacak olan bu romantik komedide Eva rolnde Prakriti Maduro, iki erkek arasnda yapmas beklenen seimi srpriz bir kararla nihayete erdiriyor.

    Afrika'nn 'Sesi' Oldu

    Festivalin tm belgeselleri, Uan Sprge ekibinin "Hibirini karmayn" dedii kadar var! Birbirinden iyi belgesellerden biri de "Afrika Ayaklanyor/Africa Rising". Kadn snnetine kar kadn ve erkeklerin ykselttii tepkiyi sinemaya tayan filmin anlatcs Efua Dorkenoo festivalin srprizlerinden. Dorkenoo filmin gsterimine katlacak, zira seyircilere 'anlatacaklar var'.

    lk Kez Ankara'da!

    Dnyaca nl sinema rgt Women Make Movies ilk kez Ankara'da! Uan Sprge'nin konuu olarak ABD'den Ankara'ya 'uacak' olan Kristen M. Fitzpatrick, elbette eli bo gelmiyor. Women Make Movies'in ibirliiyle festivalde gsterilecek olan filmler var Fitzpatrick'in bavulunda. Festival takipilerinin adreslerinden biri olan Goethe Institut Ankara'da (Alman Kltr Merkezi) dzenlenecek "Sinemada Kadn rgtlenmesi" panelinde Filmmor, Documentarist ve Uan Sprge ile birlikte Women Make Movies adna Kristen M. Fitzpatrick de sz alacak.

    14. Uan Sprge Uluslararas Kadn Filmleri Festivali 5-12 Mays tarihleri arasnda Ankara'da.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top