Hesabım
    Yeşilçamı Biraraya Getiren Gece!

    Türk sinemasının çınarları Film-San'ın düzenlediği yemekte buluştu.<br />

    Türkiye'nin ilk sinema meslek örgütü olan Film-San'ın dün akşam Bakırköy Titanic Otel'de düzenlediği 'Yeşilçamı Hatırlama' yemeğinde Türk sinemasına damgasını vurmuş isimler bir araya geldi. Beyazperde.com olarak bu anlamlı etkinliği yerinde izledik.

    Yakın zamanda Film-San Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan, sinema ve tiyatro sanatçısı Ferdi Merter Fosforoğlu ve Vakıf Müdürü Kıvanç Terzioğlu'nun öncülüğünde düzenlenen geceye Ediz Hun, Nuri Alço, Oya Aydoğan, Sevtap Parman, Meral Zeren, Göksel Kortay, Cihat Tamer, Nilüfer Aydan Canbula, İncilay Şahin, Levent Aykul, Suna Selen gibi yıllarını sinema ve tiyatroya vermiş ünlü oyuncular ve Jeyan Mahfi Ayral, Yılmaz Atadeniz gibi önemli isimler katıldı.

    Ferdi Merter Fosforoğlu yemekte bir teşekkür konuşması yaparak Film-San Vakfı'nın başına geçerken ki amaçlarını dile getirdi. Zamanında örgütsüz ve güvencesiz olmaktan dolayı çok sıkıntı çeken sinemacıların bu problemlerinin bir nebze çözüldüğünü ama halen yeterli düzeyde yasal düzenlemenin ve girişimin olmadığını belirten Fosforoğlu, ayrıca Avrupa Şafak Hastanesi ve Kolon Hastanelerinin Vakıf ile sürdürdüğü işbirliğinden de söz etti.

    Gecede ayrıca, Türk sinemasına yaptıkları katkılardan dolayı Sezer Sezin'e ve Jeyan Mahfi Ayral'a özel teşekkür hediyeleri sunuldu. Kısa zaman önce yeniden rahatsızlandığı haberini aldığımız duayen oyuncu Sezer Sezin'in gece boyunca dinç ve neşeli olduğu da gözlerden kaçmadı.

    Oya Aydoğan, Levent Aykul, Cihat Tamer, Yılmaz Atadeniz, Nilüfer Aydan gibi isimler gece boyu sohbet edip eski günleri yad ederken, Nuri Alço, Ediz Hun ve Ahu Tuğba da basın mensuplarına bol bol poz verip, röportajlara katıldılar.

    1975 yılında kurulan Film-San Vakıfı'nın bugünkü temel hedefleri arasında sosyal güvence yasasının yeniden çıkarılması, telif hakları yasasının gündeme getirilmesi, maddi sıkıntı içindeki sanatçılara yardım sağlanması, sağlık hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlanabilme imkanı, 'Sanatçı Evi' ve 'Dinlenme evi' projeleri gibi girişimler yer alıyor. Vakıf ayrıca sanatçıları bir araya getirecek yemekler, geziler düzenlemek, çeşitli firmalardan sanatçılara indirimler sağlamak gibi projeler de tasarlıyor.

    Fotoğraflar: Duygu Kocabaylıoğlu

    Albümün devamını Facebook sayfamızdan görebilirsiniz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top