Hesabım
    Majör Stüdyolardan Ekonomik Tedbirler.

    Global sinema piyasasını elinde bulunduran Warner Bros ve Fox arka arkaya çalışanlarını işten çıkartıyor.

    Biri Warner Bros., diğeri Fox Home Entertainment, gişede batsalar bile sinema camiasının yıkılmaz kaleleri olan en büyük iki yapım şirketi, ekonomik global birtakım nedenleri gerekçe göstererek farklı departmanlardaki çalışanlarını işten çıkartılarını açıkladı.

    Hollywood merkezli thewrap sitesinin haberlerine göre, Warner Bros. ev sinemasına yönelik tüketici ürünlerinden sorumlu olan departmanından 50 çalışanını işten çıkarttı. Dünya çapında DVD satışlarının düşmesi ve şirketin bu alanda zarar etmesi işten çıkartılmaların birincil nedeni olarak gösteriliyor.

    Warner Bros. cephesinde bunlar yaşanırken Fox Home Entertainment'tan gelen haberler de iç açıcı değil. Şirket geçtiğimiz hafta bilişim teknolojileri (IT) ve analiz departmanlarında çalışan 22 kişinin işine son verdi. Bu rakamın FOX'un merkezi, çekirdek kadrosunun yüzde 4'üne denk geldiği ifade ediliyor.

    Ayrıca Walt Disney'de de özellikle dağıtım ağına bağlı çalışan yaklaşık 200 kişinin de işten çıkartılacağı gelen haberler arasında. Yakın zamanda çalışandan tasarrufa giden bir başka şirketin de Lionsgate olduğunu hatırlatalım. Firma işten çıkarttığı daimi elemanlarının sözleşmeli, dönemlik personel alımını tercihe diyor. Sektör temsilcileri ise DVD ve Blu-Ray piyasasının hem yasal hem yasadışı online izleme yöntemleri ile darbe gördüğünün altını çiziyor.

    Fox Home Entertainment raporlarına göre, stüdyonun en yüksek bütçeli projeleri arasında yer alan Avatar, geçtiğimiz yılların DVD satış rekorunu 10 milyon DVD ile elinde bulunduruyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top