Hesabım
    İtalya'nın Vitrini Venedik

    Venedik Film Festivali'nde herkes İtalyan filmlerini konuşacak.

    Venedik Film Festivali için hazırlıklar devam ediyor. Başvuruların kabul edilmeye devam edildiği yarışmaya damgasını bu sene İtalyan filmleri vuracak gibi gözüküyor. İtalyan sinemasının merakla beklenen son çalışmalarının sergileneceği festivalde, dünya sinemasına ağırlığını koyan yönetmenlerin yokluğu dikkat da ayrıca dikkat çekecek. Bunun sebepleri arasında ise, festivallere damgasını vuran yönetmenlerin yeni projeleri üzerinde çalışmaya devam etmeleri önemli bir yer tutuyor.

    Festivalde dünyaya sunulacak filmlerden biri ise bizi oldukça yakından ilgilendiriyor. Derviş Zaim'in İtalyan sermayeli son çalışması Çamur da festival için adı geçen filmler arasında yer alıyor. Venedik'de yer alacak filmlere ve festivale yetişme imkanı bulamayan dikkat çekici projelere kısa bir göz atalım:

    Bernardo Bertolucci'nin The Dreamers isimli çalışması yarışma dışı gösterimde izleyicilerin karşısına çıkacak. Marco Bellocchio'nun Buongiorno Notte isimli çalışması, Edoardo Winspeare imzalı The Miracle, Paolo Benvenuti'nin Segreti Di Stato isimli çalışması festivalde boy gösterecek İtalyan yapımlara örnek olarak gösterilebilir.

    Dünyadan katılacak oln filmler arasında ise; Margarete von Trotta'nın Rosenstrasse isimli filmi, Amos Gitai imzalı Alila, Michael Winterbottom'dan Code 46, Sofia Coppola'nın Lost In Translation ve Ridley Scott imzalı Matchstick Men gibi filmler bulunuyor.

    Festival'de yokluğu hissedilecek filmler arasında ise, Emir Kusturica (Hungry Heart), Wong Kar Wai (2046), Quentin Tarantino (Kill Bill), Ingmar Bergman, Coen Kardeşler gibi yönetmenlerin son çalışmaları bulunuyor. Merakla beklenen yapımlar, henüz yönetmenleri tarafından son nokta konmadığı için Venedik'e katılma imkanı bulamadılar ve bu durumun festivalde tüm gözlerin İtalyan yapımlarına dönmesine vesile olacağı söyleniyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top