Hesabım
    Aslanın İpini Elinde Tutanlar

    Venedik Film Festivali yarışma jürisi açıklandı.

    60. Venedik Film Festivali'nin jürisi belli oldu. Bu seneki yarışmayı sonuçlandıracak olan jüriye İtalyan sinemacı Mario Monicelli başkanlık edecek. Bu seneki jüri üyesi, başta En İyi Film'e verilen Altın Aslan olmak üzere, Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Yönetmen dallarında Gümüş Aslan ve En İyi kadın, En İyi Erkek Oyuncu dallarında Coppa Volpi Ödülü verecek.

    Jüride Monicelli'ye eşlik edecek olan isimler ise şu şekilde sıralanıyor: Cahil Periler'den tanıdığımız İtalyan oyuncu Stefano Accorsi, Martin Scorsese'yle çalışan Alman Görüntü Yönetmeni Michael Ballhaus, Hong Kong'lu yönetmen Ann Hui, Fransız yazar ve yönetmen Pierre Jolivet, ünlü Amerikalı yapımcı Monty Montgomery ve İspanyol aktris Assumpta Serna.

    Controcorrente (Akıntıya Karşı) bölümünde yer alacak jüriye ise Fransız tarihçi ve tv yazarı Laure Adler başkanlık edecek. Jüri ise, İtalyan sinema akademisyeni Vito Amoruso, Mısırlı eleştirmen Samir Farid, Tayvanlı aktris ve şarkıcı Rene Liu ve ünlü Alman aktör Ulrich Tukur'dan oluşuyor.

    Jüri ana akıma uzak, başarılı bir filmin yönetmenine ve öne çıkan oyunculara toplam 50.000 euro San Marco ödülü vermeyi planlıyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top