Hesabım
    Karşı Pencere Beyoğlu'na Açıldı

    Karşı Pencere'nin Galası Beyoğlu Emek Sineması'nda yapıldı.

    Ferzan Özpetek'in bol ödüllü son filmi Karşı Pencere'nin galası dün gece Emek sinemasında yapıldı. Filmin yapımcıları Asaf ve Sıddık Özpetek, Yönetmen Ferzan Özpetek ve başrol oyuncularından Serra Yılmaz sinema ve sanat dünyasından tanıdığımız bir çok ünlüyü konuk ettiler. Yönetmenlerden Kutluğ Ataman, Derviş Zaim, Gani Müjde, Atıf Yılmaz, oyunculardan Hamam filminden hatırlayacağımız Şerif Sezer, Harem Suare filminden Selda Özer, Ali Poyrazoğlu, Eşref Kolçak ve daha bir çok isim oradaydı.

    Ferzan Özpetek'in ve Serra Yılmaz'ın birer cümlelik iyi seyirler dilekleri içeren konuşmalarının ardından Doğan Hızlan 'seyretmeden iyi bir film izleyeceğimi biliyorum, o yüzden bence 'Karşı Pencere' iyi bir film' dedi ve film başladı. Filmin yarısında maalesef sesle ilgili bir problem yüzünden ara verilmek zorunda kalındı, bittiğinde ise tüm salon alkışlarla inledi, herkes iyi bir film izlemenin mutluluğu içinde çıktı salondan, muhteşem görünüşlü pastalara izleyen herkesin ağzı sulandığı için olsa gerek çıkışta tüm konuklara çikolatalı pasta ikram edildi.

    Romada yasayan genç bir çiftin yaşamına tesadüfen giren yaşlı bir adam, paralelinde gelişen bir aşk, yaşamın sorgulanması ve tarihin en büyük dramlarından biri olan yahudi soykırımının konu edildiği bir film Karşı Pencere. Başrollerinde Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro ve Serra Yılmaz var. Senaryoyu Harem Suare ve Cahil Periler filmlerinde olduğu gibi Ferzan Özpetek Gianni Romoli ile birlikte yazmış. Yönetmen filmin öyküsünü şöyle anlatıyor. 'Çıkış fikri iki olaya dayanıyor; birincisi yıllar önce sokakta karşılaştığım ve evinin nerede olduğunu anımsamayan yaşlı bir adam. İkincisi de çocukluğumdan kalan bir masal. Evinin penceresinden Boğaziçi'nin karşı yakasında, altın gibi parlayan damlı bir ev gören bir çocuk. Evi yakından görebilmek için karşı kıyıya geçiyor ama bu kez güneş karşı kıyıya vuruyor ve çocuğun kendi evi bu kez altın gibi parlıyor. İşte mutluluk da sanki hep başka yerde. Karşı Pencere, metaforik olarak bu duyguları dile getiriyor'.

    Karşı Pencere Oscar ödülleri yabancı film kategorisinde İtalya'yı temsil etmesi için oylamaya katıldı, ancak Gabriele Salvatores'in filminin ardından ikinci oldu. İtalyanın Oscar'ı sayılan David di Donatello ödülleri, 38. Karlovy Vary Film Festivali ve sinema dünyasının bir çok prestijli tören ve festivallerinde en iyi film, yönetmen, müzik, kadın ve erkek oyuncu dallarında ödül aldı. İtalya'da son dönemde en iyi gişe hasılatı yapan ilk üç filmden biri.

    12 Aralıkta vizyonda olacak olan filmin anahtar cümlesi ile yazımızı bitirelim. 'Sadece nefes almakla yetinmemeli, her zaman daha iyi ve kaliteli bir yaşamı hedeflemelisin.'

    Mehtap Köroğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top