Hesabım
    Ararat Rafa Kalktı

    Belge Film noktayı koydu. Tartışmalı film gösterime sokulmuyor!

    Atom Egoyan'ın ülkemizde gösterime girip girmeyeceği yılan hikayesine dönen tartışmalı filminde yolun sonu. Belge Film tarafından satın alınan Ararat, gösterim izni almasına rağmen vizyona girmiyor. Film şirketi tarafından yapılan basın açıklamasında, "Devlet, kendisine karşı yapılmış bu filme "gösterim izni" vermekle, kültür ve sanat alanında "düşünce devrimi" olarak algılanacak bir "yenilik" ortaya koymuştur." deniliyor.

    Fakat filmin gösterimine toplumsal muhalefet geldiği için gösterim yapılmayacak. Belge Film, basın açıklamasında Ararat'ın Emniyet gözetiminde gösterilmesinden duyduğu rahatsızlığı belirtiyor:

    "Devlet, gösterimine izin verdiği bir filmin sinemalarda güvenlik içinde gösterilmesini sağlamak konusunda bize yeterli güvenceyi de vermiştir. Ancak polis veya kolluk kuvvetleri gözetiminde "filmi seyrettirme" garipliğini modern toplumun vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş Türkiye'ye yakıştıramadığımız için, filmin gösterimini istemeyen vatandaşlarımızın arzusuna uyarak filmi gösterimden kaldırıyoruz."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top