Hesabım
    Ararat Tartışması Yabancı Basında

    Ararat'ın gösterilmeme kararı, dünya basınında yankı buldu.

    Dağıtımcısı tarafından Türkiye'de gösterilmeme kararı alınan Ararat filmiyle ilgili tartışmayı ve Türkiye'ye getiren Belge Film'in bu konudaki açıklamalarını size aktarmıştık. Olay yabancı basının da ilgisini çekiyor.

    BBC'nin internet sitesi, filmin gösterilmeme kararını, "Soykırım Filmi Durduruldu" haberiyle verdi bugün okuyucularına. Haberde, filmin ülkede gerçekleşebilecek şiddet olayları nedeniyle vizyona sokulmayacağı belirtiliyor. Belge Film'in açıklamalarına da yer veren haberde, şirketin polis gözetiminde yapılacak gösterimleri kabul etmediği vurgulanıyor.

    Ayrıca, Kanada Ermeni Ulusal Komitesi'nin bir açıklamasına yer verilmiş. Söz konusu açıklamada, aşırı sağcı milliyetçi bir partinin Türkiye dağıtımcısını ve sinemaları tehdit ettiği iddiası yer alıyor.

    Haber daha sonra Belge Film'in olay üzerine yaptığı basın açıklamasından bir bölüme yer vermiş. Aktarılan bölümde şirket, kısa zamanda unutulacak bir filme gereğinden fazla ehemmiyet verildiğini belirtmiş ve polis veya kolluk kuvvetleri gözetiminde film göstermenin Türkiye'ye yakışmadığını belirterek, filmin gösterimini istemeyen vatandaşların arzusuna uyulacağını söylemişti.

    Haberin tamamına, BBC'nin sayfasından ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top