Hesabım
    Vizontele Tuuba Londra'da

    Tuuba'nın Londra macerasından notlar...

    Londra'nın Wood Green Cineworld, Lee Valley UCI, Islington Parkfield Street ve High Street Croydon'da bulunan Warner Sinemalarında 20 Şubat'tan itibaren gösterime giren Vizontele Tuuba, 27 Şubat'tan itibaren bir hafta boyunca da Dalston Rio Cinema'da gösterilecek. Türkiye'de gişe anlamında oldukça başarılı olan filmi, Londra'da yaşayan Türk kesimi merakla bekliyordu.

    Kimi zorluklarına rağmen bu organizasyonu kararlılıkla sürdüren, Londra Türk Filmleri Festivali ile adı özdeşleşen Vedide Kaymak'ın filmin gösterime girmesindeki rolü büyük. Türk toplumunun yoğunlukta yaşadığı sinemalarda gösterime girecek olan film, şimdiye kadar görülmemiş tanıtımı ile de ilgi çekiyor. Filmin Londra'da gösterime girmesi, her ülkeden insanın yaşadığı kozmopolit Londra kentinde farklı ülke izleyicilerinin de film ile buluşması anlamına geliyor.

    Angel Hilton'da yapılan basın toplantısında yönetmen Yılmaz Erdoğan, ilk filmin başarısının ardından, Vizontele öyküsünü, devam niteliğinde olan Vizontele Tuuba ile daha da derinleştirmek istediğini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu traji-komik sosyal ve siyasal gelişmelerin, yakın tarih içinde yer alan olaylar ile incelenmesi gerektiğine değinen Erdoğan, Türk sinemasının bir atılım gerçekleştirmek zorunda olduğunu ve bunu yaparken Türkiye'nin kendine özgü hikayelerini ortaya çıkarma gerekliliğinden söz etti.

    Geçtigimiz 5 gün içinde Londra'da yaklaşık 15.000 izleyiciye ulaşan Vizontele Tuuba, ilgi çekmeye devam edecek gibi gözüküyor.

    Atıl Altaş / LONDRA

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top