Hesabım
    Sam Mendes Körfezde

    Kavanozkafaların savaşı

    Azap Yolu ve Amerikan Güzeli gibi filmlerin yöntemeni Sam Mendes'in yolu bu kez Körfez'e düştü! Dünyaca ünlü İngiliz rejisör, Anthony Swofford'un Körfez Savaşı anılarını toplayan ve dünyada en çok okunan kitaplar arasında yer alan Jarhead'i sinemada yönetecek.

    "Jarhead" yani "kavanozkafa", Körfez Savaşı'nda çarpışan Amerikalı piyadeleri kendi kendilerine taktıkları bir isim. O dönem orduda moda olan bir saç traşından ilham alıyor.

    Swofford'un kitabının senaryolaştıracak olan kişi, 2004'ün en heyecanla beklenen filmlerinden biri olan Polar Express'i sinemaya uyarlayan William Broyles Jr.'den başkası değil. Kendisi de Vietnam Savaşı'nda deniz piyadesi olan Broyles'in, senaryoyu oluştururken kendi deneyimlerinden de faydalanacağını tahmin etmez zor olmaz.

    Variety'ye konuyla ilgili olarak konuşan Sam Mendes'in şu sözleri ni de not düşmeden geçmek olmaz: "Film kara mizaha, dürüstlüğe, öfkeye, şiirselliğie, yüzeyselliğe ve 'kavanozkafa'lara has maço kültürü karakterize eden her öğeye eşit derecede yer verecek."

    Anlaşılan Irak'taki Amerikan askerlerinin dramının kamuoyunu rahatsız edici bir şekilde meşgul ettiği bu günlerde Hollywood da durumdan istifa etmekten kendini alamıyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top