Hesabım
    Ve G.O.R.A. Esaretten Kurtuldu!!!

    TMSF'nin filmin haklarını BKM'ye devrettiği imza töreninde Bakan Şener de vardı! G.O.R.A. Ekim'de!

    Cem Yılmaz'ın yazıp başrolünde oynadığı G.O.R.A. ile ilgili gelişmeler yılan hikayesine dönmüştü. Filmin haklarını elinde bulunduran yapım şirketi TurkFilmi'ne, diğer Uzan şirketleri gibi TMSF tarafından el konulunca, çekimleri tamamlanmış olan film, kurgu ve özel efekt aşamasında kalmıştı. Uzunca bir bekleyişten sonra, geçtiğimiz haftalarda, Kültür Bakanı Erkan Mumcu müjdeyi vermiş, TMSF'nin filmin tamamlanması için gereken ödeneği ayırarak vizyona girmesini sağlayacağını açıklamıştı.

    Bugün, Ritz Carlton otelinde düzenlenen basın toplantısı, bu gelişmelere resmiyet kazandırdı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yönetmen Ömer Faruk Sorak, Cem Yılmaz ve filmin diğer önemli oyuncularının katıldığı toplantıyla filmin sinema dağıtım hakları BKM Filmcilik'e devredildi.

    Yönetmen Sorak, özel efektlerin eklenmesi ve kurgu aşamasının yaklaşık 6 ay alacağını ve filmin Ekim'in ilk haftasında tamamlanacağını, böylece Ekim ayı sonuna doğru vizyona gireceğini açıkladı. Senaryosunu yazdığı filmde başrolü de üstlenen Cem Yılmaz ise gelişmelerden biraz bunalmış gibi görünüyordu. Özellikle adının sürekli filmin bütçesi ve gişe beklentisiyle birlikte anılıyor olmasından rahatsız olan komedyen, senaryo ve başrol için anlaştığı parayı 2 yıl önce peşin olarak aldığını ve filme herhangi bir ortaklığı olmadığını dile getirdi. Yaklaşık izleyici sayısı konusunda tahmini sorulduğundaysa 8 milyon izleyici olacağını umduğunu açıkladı.

    Başbakan Yardımcısı Şener ise, Cem Yılmaz ve Ömer Faruk Sorak'a filmin vizyona girmesi konusunda gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ettikten sonra, TMSF tarafından filmin tamamlanması için 2 milyon Dolar civarında bir bütçe ayrıldığını, bu rakamın filmin tamamlanması, oyuncuların alacaklarının ödenmesi ve tanıtımı için harcanacağını dile getirdi. BKM ile sözleşme imzalanmasını duyurmak amacıyla yapılan bu basın toplantısını "GORA'nın Esaretten Kurtarılışı" olarak adlandıran Bakan, bir sanat eserini depodan çıkarıp halka ulaştırabildikleri için hükümet olarak memnun olduklarını bildirdi.

    Filmin konusuyla ilgili yöneltilen sorular, Cem Yılmaz'ın bu konuda da hayli keyifsiz olduğunu ortaya çıkardı. Filme dair senaryo ve set fotoğraflarının internette dolaştığını ama şanslarına çok fazla yayılmadığını belirten komedyen, filmin başına gelen olayların, komiklikte filmle yarıştığını söyledi. Filmin sanıldığı gibi "Türkler Uzayda" temasını işlemediğini, kendisi dışındaki tüm oyuncuların uzaylıları canlandırdığını ve kendisinin, uzaylılar tarafından kaçırılan bir Türk'ü oynadığını ve filmin gerçekten "değişik" olduğunu belirtti.

    Filmle ilgili en yeni gelişmeleri yine Beyazperde.com'dan takip edebilirsiniz...

    Haber: Barış Ergin

    Fotoğraflar: © 2004 Beyazperde.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top