Hesabım
    Fahrenheit 9/11'e Büyük Ödül!

    Cannes'da Moore'un Son Filmine Altın Palmiye!

    Bu yıl, Cannes Film Festivali'nin en tartışmalı filmi olan Fahrenheit 9/11, yarışmanın en büyük ödülü olan Altın Palmiye'ye layık görüldü.

    Dün gece düzenlenen finalde, yönetmen Michael Moore'a ödülünü jüri başkanı Quentin Tarantino verdi. Bush karşıtı belgeseli ile daha önce dağıtım sorunları yaşayan Moore, ödül sonrası yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu ödül benim için tüm kapıları açıyor, artık dağıtım sorunum da kalmadığına göre, umarım bu filmi Amerikalılara da izletebilirim. Tabi Amerika'ya girebilirsem... Bu ödülü kızıma, savaşta ölen Amerikalı ve Iraklılara ve bizim (ABD'nin) karar ve hareketlerinden zarar gören herkese ithaf ediyorum"

    Park Chan-Wook'un filmi Old Boy, Grand Prix (büyük ödül) alırken, Maggie Cheung en iyi kadın oyuncu, Yuuya Yagira ise en iyi erkek oyuncu ödüllerine hak kazandılar. Gecede Tony Gatliff'e Exils filmiyle en iyi yönetmen ödülü verildi.

    Bu arada, Moore'un filmini merak edenlere Cannes'dan sıcak bir haber; filmin Türkiye haklarını Umut Sanat aldı ve filmi ülkemizde sinemalarda seyretme şansımız olacak. Gösterim tarihi ve detaylar için gözünüz Beyazperde.com'da olsun!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top