Hesabım
    Superman Matrix'leşiyor

    Clark Kent'in yeni beyazperde serüveninden en sıcak notlar

    Yapılıyor yapılamıyor derken sonunda ortaya çıkan Superman'in beşinci filminin teknik ekibi de yavaş yavaş belirmeye başladı. Çizgi kahramanı sevip de Beyazperde.com'u takip edenler hatırlarlar, yeni Superman biraz Matriksvari olacak Matrix serisinin birinci filminin özel efektlerinde imzası bulunan ESC yapacak.

    ESC, Matrix'te yarattıklarıyla çok beğenilmiş, özel efekt dünyasına büyük yenilikler getirdiği söylenmişti. Superman serisi de 1940'lardan beri dünya sinemasını derinden etkilemiş, her filminde yeni çekim teknikleri ve özel efektler denenmişti. Bu ikiliyi bir arada görmeyi gerçekten isteriz. Fakat ESC resmi web sitesinde, bu yeni projeye dair açıklamayı henüz yapmadı. Matrix yeni bir filmdi ve yapım aşamasından itibaren hakkında çok konuşulmasına rağmen bir beyazperde geçmişi yoktu. Fakat Superman altmış yıldır var ve halihazırda yeni filmi bekleyen büyük bir hayran kitlesine de sahip. ESC'nin işi çok zor olacak gibi gözüküyor çünkü Superman 5'le ilgili herkesin beklentisi büyük.

    Efektleri kadar çelik adamın kostümünü kimin hazırlayacağı da merak konusuyken tasarımı Stan Winston'un yapacağını öğrendik. Meraklıları bilirler; Winston Kill Bill: Volume 2'yi seyredenler Tarantino'nun o uzun süper kahramanlar diyaloğunu hatırlarlar. Tek süper kahraman Superman'dir demişti filmde Bill, çünkü giyindiğinde değil, soyunduğunda kahraman oluyor! Bu yüzden Superman'de kostüm gerçekten hassas bir ayrıntı.

    Tüm bunlar olup biterken, çelik adamı beyazperdede kimin canlandıracağı konusu belirsizliğini koruyor. Beşinci filmin yapımı ilk kez netleştiğinde Superman'i Nicholas Cage'in canlandırmak istediğini ama vazgeçildiğini duyurmuştuk. Şimdiyse bu rol için adı geçen isimler Jude Law, Brendan Fraser ve Ashton Kutcher. Bakalım Kripton'dan gelen kahraman kim olacak?!

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top