Hesabım
    28 Hafta Sonra

    Zombiler yollarına Danny Boyle olmadan devam ediyor<br />

    2002'de beyazperdeye düşen ve beklenmedik bir başarı yakalayan Danny Boyle'un bağımsız filmi 28 Gün Sonra'nın devamı geliyor. Son dönem zombi filmlerinin en başarılılarından kabul edilen film seri olma yolunda. Büyük ihtimalle 28 Hafta Sonra adıyla izleyeceğimiz ikinci filmde ne yazık ki Danny Boyle imzası olmayacak.

    Yeni filmde sadece yapımcı olarak kalmayı seçen yönetmen, senaristi Alex Garland'ı da yapım ekibine katmış. Yeni filmin senaryosu ise Rowan Joffe tarafından yazılacak. Filmle yıldızı parlayan İrlandalı oyuncu Cillian Murphy'i yakında Batman Begins'de izleyeceğiz ama bu 28 Hafta Sonra'da karşımıza çıkmasına engel değil. Eğer büyük bir değişiklik olmazsa Murphy yeniden zombilerden kurtulmayı başarmış Jim olacak.

    İngiltere'de bir araştırma merkezinden yayılan virüs adayı hızla etkisi altına alır ve insanlar zombiye dönüşmeye başlar. Bu felaketten kurtulmayı başarmış bir avuç insansa bir arada kalmak ve yaşam savaşı vermek zorundadır. Evet konu klasik zombi filmlerini hatırlatmıştı hepimize. Yaşayan Ölüler serisi 70'lerden beri korku sineması hayranlarının kültü haline gelmişti ve o filmlerde de ne olduğu belirsiz bir virüs ortaya çıkıyor, herkes zombi oluveriyordu. Konu pek bildik olmasına rağmen Boyle ve ekibi inanılmaz bir görsellikle filme büyük başarı kazandırmıştı. Sabahın erken saatlerinde bomboş Londra sokakları, dijital kamera kullanımıyla yaratılmış görüntülerin güzelliği ve zombilerin gerçekliği.

    28 Gün Sonra'ya bu başarıyı kazandıran kuşkusuz yönetmeninin yeteneğiydi. Bu yüzden ikinci film aynı başarıyı yakalayabilir mi beraber göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top