Hesabım
    Fahrenheit Teftişi

    800 demokrata özel prömiyer<br /><br />

    Washington'daki Demokratlar, Michael Moore'un 25'inde Amerika'da vizyona girecek Altın Palmiyeli belgeseli Fahrenheit 9/11'i herkesten önce izlediler.

    Filmin başkanlık seçimlerinde çok büyük rol oynayacağına inancını dile getiren Ulusal Demokratlar Komitesi Başkanı Terry McAuliffe, 800 kişinin izlediği prömiyer sonrasında yaptığı açıklamada "Filmde, Amerikan halkının şu sıralar çok konuştuğu şeyler var, özellikle de uyuyan Başkan Bush hakkında." dedi.

    İlk sınavını demokratlara karşı veren Moore'un fikirleri de çok farklı değil: "Eğer daha önceki seçimlerde oy kullanmamış %50'lik kesimin bir kısmını dahi olsa etkileyebilir ve bu sorumluluğu onlara kazandırabilirsek bu filmin başarılı olduğuna inanacağım" diyen yönetmenin başarısızlık ihtimali sizce nedir?

    Önceki belgeseli Benim Cici Silahım'la Oscar kazanan Moore'un bu filmini de muhtemelen benzer başarılar bekliyor. Bush ve ailesinin Suudilerle ve Bin Ladin'le ilişkilerinin deşifre edildiği belgesel bir değişiklik olmazsa eylülde Türkiye'de.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top