Hesabım
    Öteki Sinema 6 Yaşında...

    Farklı sinema blogu Öteki Sinema 6 yaşına girdi. <br />

    Öteki Sinema, tür sinemasına hakkını vermiş tek sinema yayını olan ve 19 sayı çıktıktan sonra sonlanmış ‘Geceyarısı Sineması‘ndan aldığı ilhamla, bu misyonu WWW üzerinde sürdürmeyi amaç edinmiş  bir “kötü film sevenler cemiyeti“dir.

    Türk  fantastiklerine, 80′ler de sinema ve video klüpleri işgal etmiş ucuz B filmlerine ait elin Fransızının bile yaptığı onlarca eleştiri ve site olmasına rağmen kendi insanının adeta bu filmleri unutmak istercesine duyarsız kalmasına içerlemekte, bunun “Elitştirmen” denen elit eleştirmen takımı tarafından kasıtlı olarak yapıldığından emin olarak ısrarla bu filmlere ait Türkçe içerik oluşturmakta, eğlence ve istismar sinemasının savunuculuğunu yapmakta ve memleket insanının kendi sineması ile barışmasına aracılık etmek istemektedir.

    Öteki Sinema‘da birbirinden değerli kalemler yazmakta bu kişiler bilgi ve birikimlerini aynı hevesle başka yayınlarda da paylaşmaktadırlar. Murat Tolga Şen ve Masis Üşenmez editörlüğündeki Öteki Sinema yazar grubu; Can Evrenol, Murat Kızılca, Tolga Demirtaş, Ezgi Aksoy, Utku Uluer, İlker Güler, Serdar kökçeoğlu, Banu Bozdemir, Tuncer Çetinkaya, Anıl Seçkin, Can Yalçınkaya, Fatih Yürür, Onur Atay Melahat Yılmaz ve Semra Uygun‘dan oluşmaktadır. Sitenin fahri yazarları ve hamileri Metin Demirhan ve Ali Murat Güven‘dir.

    Öteki Sinema‘nın çok beğenilen banner tasarımları ise Çizgi Online sitesinden yetenekli grafiker Murat Özkan‘a ve İlker Güler‘e aittir.

    Blog, 19 sayı çıkmış olan Geceyarısı Sineması’nın kapanışına çok üzülen biri tarafından kuruldu ve Metin Demirhan’dan aldığı ilhamla yoluna devam etti. Bıkmadan, usanmadan, çoğu kişi tarafından ciddiye alınmayan bir janrın filmlerine ait özgün yerli içerik üretti ve 6 yılın sonunda Türkiye’nin önde gelen sinema bloglarından biri oldu. Kurucusu Murat Tolga Şen’i de sinema yazmak konusundaki hayallerinin çok ötesine taşıdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top