Hesabım
    Robert De Niro Cannes'da Jüri Başkanı!

    64. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını yine bir Amerikalı yapacak...

    Kuşağının yaşayan en iyi oyuncularından, Altın Palmiye Ödüllü 'Taksi Şoförü (Taxi Driver)'ın Travis'i Robert De Niro, 64. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığına seçildi. Jüri başkanı olarak genelde ödüllü yönetmenlerin seçildiği festivalde, son 9 yılda 3. defa bir oyuncu jüri başkanı olarak seçilmiş oldu. De Niro ayrıca son 4 yılda jüri başkanlığına seçilen 3. Amerikalı.

    Dünya sinemasının kalbi Cannes'da 11-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde jüri başkanlığı yapacak olmasını sevinçle karşılayan De Niro, "Bunun hem kendim hem de jürideki diğer arkadaşlar için kolay olmayacağını biliyorum ama Cannes Film Festivali'nin bana emanet ettiği başkanlıktan dolayı onur duydum, mutlu oldum" şeklinde konuştu.

    New York'ta düzenlenen ve bu sene 10. yaşını kutlayacak olan Tribeca Film Festivali'nin kurucusu olan De Niro ayrıca, festivallerde jürilik yapmanın öneminin fazlasıyla farkında ve dünya sinemasında en yüksek seviyede temsil edilen filmleri seçme rolünün ağırlığını en iyi bilen isimlerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

    Geçen sene yine bir Amerikalı'nın, yönetmen Tim Burton'ın jüri başkanlığını yaptığı festival bakalım bu yıl ne gibi sürprizlere gebe, göreceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top