Hesabım
    4 Bin 891 “Şirinler” Hayranı Yeni Bir Guinness Dünya Rekoru Kırdı!

    Dünya Şirinler Gününde dünyanın çeşitli yerlerinde “Şirinler” gibi giyinen en büyük kalabalık toplandı...

    Sony Pictures Dünya Pazarlama Başkanı Marc Weinstock’un yaptığı açıklamaya gore; 25 Haziran, Cumartesi günü, Şirinlerin yaratıcısı olan Peyo’nun doğum günü adına düzenlenen, Dünya Şirinler Günü kapsamında, 11 ülkede 24 saat içinde çeşitli yerlerde “Şirinler” gibi giyinen en büyük kalabalık oluşturularak yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırıldı. Temmuz sonundan itibaren tüm dünyada ve 5 Ağustos’ta da Türkiye’de vizyona girecek 'Şirinler' filmi öncesinde dünya çapındaki kutlama aktivitleri Sony Pictures Entertainment ve Sony Pictures Animation tarafından gerçekleştirildi. Dünya Şirinler Gününde, katılımcılar Şirinlerle ilgili aktivitelerin tadını çıkartırken aynı zamanda da organizasyona Şirinler kostümleriyle geldiler. Böylece yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırılarak 24 saat içinde dünyanın çeşitli yerlerinde toplanan Şirinler gibi giyinmiş 4 bin 891 kişilik en büyük topluluk oluşturuldu. Aynı kategorideki bir önceki rekor 2 bin 510 kişiydi. Organizasyona yüzlerce Şirinler kostümüyle (beyaz Şirin şapka, beyaz ayakkabı pantalon, maviye boyanmış vücüt) gelen katılımcılar ve Guinness Dünya Rekoru™ hakimleri, 11 şehirde bu rekoru kayda geçirmek için hazır bulundular.

    Dünya Şirinler Günü kapsamındaki rekor denemesine; Brüksel, Belçika (Peyo’nun memleketi); Atina, Yunanistan; Lahey, Hollanda; Dublin, İrlanda; Mexico City, Meksika; Panama City, Panama; Varşova, Polonya; Moskova, Rusya; Johannesburg, Güney Afrika ve New York, ABD olmak üzere toplam 11 ülke katıldı;

    Weinstock yaptığı açıklamasında; “ Bu kadar çok insanın Şirinler’in tarihinde çok önemli bir hayran aktivitesinin parçası olduğunu görmek çok heyecan verici. Dünya Şirinler Günü’nde kırılan bu rekor çok sevilen bu karakterlerin ne kadar büyük ilgi gördüklerinin ve popülerliklerinin bir kanıtı” dedi.

    Ayrıca Dünya Şirinler Günü kapsamında farklı lokasyonlarda farklı etkinlikler de yapıldı. Örneğin: İspanyada,- beyaza boyanmış duvarlarıyla bilinen ve en meşhur beyaz şehirlerden biri olan Endülüs’ün Malaga bölgesinde, Juzcar köyünde etkinliğe uygun olarak bütün binalar maviye boyandı. Buna ek olarak, Şirin figürleri gerçek boylarıyla (19 cm) Paris’te Eyfel Kulesinin önündeki Champs de Mars bahçesini istila ettiler.

    Dünya Şirinler Günü hakkında daha çok bilgi için www.GlobalSmurfDay.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Tüm ülkelerdeki kutlamalardan çok sayıda fotoğrafa www.globalsmurfsdayeventphotos.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Etkinliklerin TV yayın kalitesindeki haber videolarını http://sonyintl.epk.tv/ sitesinden alabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top