Hesabım
    Francis Ford Coppola Köklerine Dönecek!

    Ünlü yönetmen yeni korku projesini ilk kez önümüzdeki ay Comic-Con'da açıklayacak...

    Artık ismini kızından daha az duyduğumuz Francis Ford Coppola, son filmi 'Tetro (Tetro)'dan sonra yeni bir filmle daha çıkageldi. Filme ait detaylar Temmuz ayında Comic-Con 2011'de açıklanacak...

    Bu yılki Comic-Con'da ismi 'Twixt' olarak açıklanan korku projesini bizzat kendi tanıtacak olan Coppola merak edilen filmini "bir bölümü gotik romans, bir bölümü kişisel, bir bölümü de kariyerimi başlatan korku türünde" şeklinde tanımlıyor. Bir çizgi-roman ve 'geek' fuarı olarak bilinen Comic-Con'la Coppola'yı aynı paragrafta okuyanlar şaşırmasın, bu, ünlü yönetmenin fuara ilk katılışı da değil üstelik. 1991 yılında ilk kez 'Drakula (Bram Stoker's Dracula)' filminin tanıtımı için geldiği Comic-Con'a 20 yıl aradan sonra tekrar katılacak olan Coppola, ilk kez geldiğinde yaşadığı tecrübeyi tekrar yaşamayı umduğunu ve bundan mutlu olduğunu belirtti.

    Fuara filmin Val Kilmer, Bruce Dern, Elle Fanning ve Ben Chaplin'den oluşan kadrosunun katılıp katılmayacağı şu an için bilinmiyor fakat filmden ilk görüntülerin ilk kez burada izleyicilerle buluşacağı söyleniyor. Ayrıca bu tanıtım ilginç bir olaya da evsahipliği yapacak. Kendine has stiliyle bilinen müzisyen Dan Deacon da bu gösteriye canlı performansıyla katkı sağlayacak.

    Twixt projesi, Coppola'nın son dönemdeki işleri gibi yine kendi yazdığı senaryodan, yine bolca kişisel tarihinden ve yine kendi 'cebinden' kotarılacak. Projenin bizi ilgilendiren en önemli kısmı ise, Coppola bu hikâyeyi geçtiğimiz yıl geldiği İstanbul'da gördüğü bir düşten hareketle, Edgar Allan Poe ve Nathaniel Hawthorne'dan etkilenerek kaleme almış.

    Yazdığı bir kitabın tanıtım turu için geldiği küçük bir kasabada kendisini genç bir kızın ölümüyle sonuçlanan gizemli bir cinayetin ortasında bulan bir yazarın kendisini yavaş yavaş keşfettiği bu cinayet öyküsünde kaybedişini anlatacak olan Twixt, usta yönetmenin köklerine dönüşünü simgeler umarız...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top