Hesabım
    Fas Kadınları Uçan Süpürge Dedi!

    19-24 Eylül 2011 tarihleri arasında Fas’ta düzenlenecek olan 5. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında bu yıl ‘Büyük Ödül’ün Türkiye’den Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ne verileceği açıklandı…

    Fas’ta düzenlenen Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, iki yılda bir yapılan dünya çapında ünlü isimlerin yer aldığı bir organizasyon olarak beşinci yaşını dolduruyor. Artık iyice olgunlaşan festival, bu sene ülkemizin en önemli kadın derneklerinden olan Uçan Süpürge’ye 'Festival Büyük Ödülü’nü verecek.

    Yapılan açıklamada Uçan Süpürge’ye bu ödülün verilmesinin gerekçesi olarak, 14 yıldır düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Türkiye’deki ilk kadın filmleri festivali olması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sinemanın imkanlarından yararlanarak kadınların toplumda yaşadığı şiddet, çocuk yaşta evlilik, ayrımcılık gibi sorunlara dikkat çekmesi gösteriliyor.

    Ödülü almak üzere festival süresince Fas’a davet edilen Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güner bu ödül haberinin herkesin motivasyonunu artırdığını ve ortaya konan çabanın evrensel boyutlarda da takdir gördüğünün kanıtlandığını ifade etti.

    19-24 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenen 5. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali programında; uzun metraj film yarışmasının yanı sıra Sahra Altı ülkelerinden filmler ve özel gösterimler de yer alıyor…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top