Hesabım
    Spielberg'ün Terörizm Korkusu

    Mossad projesi askıya mı alındı?

    Steven Spielberg'ün, uzun bir aradan sonra Avrupa'ya ve terörizme, 1972 Münih Olimpiyatları'nda yaşanan terörist eylemi anlatan bir filmle dönüş yapacağını duyuralı çok oldu. Filmin çekimlerine temmuz ayında başlanması bekleniyordu ama Spielberg'ten ses seda çıkmayınca doğal olarak dedikodular da aldı yürüdü.Başta New York Post olmak üzere birçok gazete ve web sitesinde, Spielberg'ün yükselen İslami terörizmden korktuğu, bu nedenle de filmi en azından Atina Olimpiyatları bitene kadar askıya aldığına dair haberler çıktı.

    1972 Münih Olimpiyatları'nda Filistinli teröristlerin rehin aldığı İsrailli sporcular Alman polisinin olaya başarısız müdahalesi sonucu hayatlarını kaybetmişti. Teröristlerin bir kısmı öldürülmüş, diğerleri ise sağ olarak yakalanmıştı. Ancak Filistinlilerden biri kaçmayı başarmıştı ve 1972'de beri aranıyor olmasına rağmen hala yakalanamadı. Dedikodular arasında Spielberg'ün bu teröristten tehdit mektupları aldığı ve oldukça korktuğu da var. Hatta ünlü yönetmenin ne yapması gerektiği konusunda medyumlara danıştığı bile söyleniyor.

    Spielberg'ün basın sözcüsü Marvin Levy en sonunda yaptığı basın toplatısında çıkan haberlerin hepsini yalanladı. ''Evet film biraz ertelendi ama dedikoduların hepsi asılsız, sadece Steven'ın çalışması henüz bitmedi ve senaryo yazımı devam ediyor'' diyen Levy filmin çekimlerini şu anda belli olmayan bir tarihe ertelediklerini açıkladı. Levy'nin açıklamaları kimseyi tatmin etmişe benzemiyor. Filmin yeni tarihinin hala belirsiz oluşu bir yana, dedikodulara yol açan açıklamaları daha on gün önce yapan da Levy'nin kendisiydi.

    Filmin isminin Vengeance (İntikam) olacağı artık belli, bu da akıllara Dreamworks ve Universal'ın film haklarını satın almış olduğu, George Jonas'ın aynı isimli kitabını getirdi. Levy bu konuda sorulan sorulara da ''Evet kitaptan alıntılar olacak ama filmi bu kitabın uyarlaması gibi düşünmeyin'' diyerek karşılık verdi.

    Filmin ertelenmesinin başrol oyuncusu Ben Kingsley'in projeden ayrılmasına neden olduğu söylense de Truvalı Hektor Eric Bana'nın hala yerli yerinde olduğunu müjdeleyelim. Dahi çocuk Spielberg ve Vengeance ile ilgili tüm gelişmeler, Spielberg'ün terörizm korkusu biter bitmez Beyazperde.com'da olacak.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top