Hesabım
    'Super 8' Korsanların Eline Geçti!

    Basın kopyası Internet'e sızan film yeni bir tartışma başlattı...

    Ülkemizde geçtiğimiz Haziran ayında vizyona giren J.J. Abrams'ın son filmi Super 8'in basın kopyasını ele geçiren Internet korsanları filmi illegal bir şekilde Internet'te paylaşıma açtı.

    Korsan filmin Radyo DJ'i Howard Stern adına kayıtlı diskten kopyalandığı belirleyen Paramount Pictures stüdyosunun radyo programının yapımcısı Gary Dell'Abate ile iletişime geçtiği, fakat DJ Stern'ün Dell'Abate'ye korsanlığın basın kopyasının eline geçmesinden önce yapıldığını söylediği belirtildi.

    Kendi radyo programında olaya değinen Stern, "Filmi evde izledim. Elimden de bırakmadım. DVD'yi hiç kimse almadı ve görmedi. Daha sonra da geri gönderdim. Kimseye dağıtmadım. Asla. Bu olayın benimle bir alakası yok." şeklinde konuştu.

    Paramount Pictures'ın yaşadığı hayal kırıklığının benzerini kendisinin de sürekli yaşadığına değinen Stern, hazırladığı radyo programının içeriğinin izinsiz bir şekilde korsanlar tarafından kopyalandığını ve Internet'te dağıtıldığını da sözlerine ekledi.

    Daha önceleri de bu ve buna benzer olayların yaşandığı sinema sektöründe imzalı gösterim kopyalarının suçsuz insanları bile işinden ettiği düşünülürse, korsan film paylaşımının sadece büyük stüdyoların zararına olmadığı söylenebilir. Sizler ne düşünüyorsunuz?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top