Hesabım
    Stephen King'in Yeni Romanını Jonathan Demme Yönetecek!

    Kara Kule'nin iptal olması, 'The Stand' (Mahşer) projesinin hız kazanması derken yeni bir King uyarlamasıyla karşı karşıyayız...

    2008'de yönettiği Rachel Evleniyor (Rachel Getting Married)'dan sonra pek sesi soluğu çıkmayan usta yönetmen Jonathan Demme, beyazperdeye ve beyazekrana uyarlanmayan romanı neredeyse kalmayan Stephen King'in zamanda seyahat temalı henüz yayınlanmamış 11/22/63 isimli romanını hem yazıp hem de yönetecek.

    Variety'nin haberine göre, romanın sinema haklarını satın alan Demme, Amerika tarihinin en önemli olaylarından birini merkezine alan bu bilim-kurguyla tekrar "kurgu" âlemine dönüş yapacak. 2008'den beri sadece belgesel çeken ve yenileri üzerinde de çalışan yönetmen bu bilim-kurgu projesiyle birlikte janr seçme konusunda ne kadar serbest olduğunu da göstermiş oldu.

    Zamanda seyahat ederek John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışan bir adamı merkezine alan roman, yarım yüzyıl önceki bir olay üzerinden tarihin ve kendi yaşamının akışını değiştiren Jake Epping isimli 35 yaşındaki bir İngilizce öğretmeninin macerasını anlatacak.

    Daha önce yine önemli yazarlardan Richard Condon'un Mançuryalı Aday (The Manchurian Candidate), Toni Morrison'ın Beloved ve Oscar kazandığı Thomas Harris'in Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) gibi romanlarını sinemaya taşıyan Demme'in, siyasal ve sosyal arka planı hayli güçlü bir konuyu bilim-kurgu atmosferinde işleyen 11/22/63 projesinin de hakkını vereceğinden şüphemiz yok.

    Şimdilik dağıtımcı arayan projenin kadrosunun yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.

    Kara Kule'nin iptal edilmesi ve "The Stand"ın (Mahşer) uyarlanma aşamasında olduğu şu günlerde, bu haberle birlikte Stephen King sinemayı tekrar fethetmeye hazırlanıyor diyebiliriz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top