Hesabım
    NASA: 'Apollo 18' Gerçek Değil!

    NASA'dan 'Apollo 18' isimli Ay görevini anlatan aynı isimli filmle ilgili ilk resmi açıklama geldi...

    Ülkesi ABD'de geçtiğimiz hafta vizyona giren ve ismini NASA'nın 1974 tarihinde başlattığı fakat daha sonra iptal edilen insanlı Ay keşif görevinden alan Apollo 18, stüdyosu tarafından gerçek görüntülerin olduğu bir "buluntu film" olarak pazarlanmaya çalışılınca, NASA da konuya dair bir açıklama yapmakta gecikmedi.

    Yönetmenliğini Gonzalo Lopez-Gallego'nun ve yapımcılığını da Timur Bekmambetov'un yaptığı film, yıllardır pek çok komplo teorisine de konu olmuş bir uzay görevini merkezine alırken, bunları belgesel-vari bir anlatımla perdeye taşıyor. Özellikle bilim-kurgu filmlerindeki bilim-dışı öğeleri tespit etme ve halkta 2012 gibi filmler sonrasında oluşan şüphelere cevap verme noktasında yaptıkları açıklamalarla ünlü NASA, yaptığı açıklamada Apollo 18 filminin kendileriyle ve resmi Apollo 18 göreviyle hiçbir organik bağının bulunmadığını ve filmin bir belgeselden öte tamamen kurgu olduğunu söyledi.

    NASA'nın basın sözcüsü Bert Ulrich ayrıca, "Apollo 18 gibi bir görevin gerçekmiş gibi sunulması açıkça bir pazarlama hilesidir. Heyecan yaratmak için Blair Cadısı (The Blair Witch Project)'nın yaptığının bir benzeri yapılmıştır" şeklinde konuştu.

    Eleştirmenlerin pek de memnun kalmadığı Apollo 18'in ülkemizde vizyona girip girmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top