Hesabım
    Canavarlardan Beklenmedik Rekor

    Alien-Predator birarada sinema yıldızlarını aratmadı<br /><br />

    Alien Vs. Predator nihayet Amerika'da vizyona girdi ve bizim de hemen görebilmeyi umut ettiğimiz film yeni bir rekora imza attı. 38.25 milyon dolarlık gişe hasılatı ile açılış yaparak canavar filmlerinin şimdiye kadar ulaşamadığı bir rakamı yakaladı.

    Yaratık serisinin Alien'ınını ve Av'ın Predator'ını bir araya getiren Alien Vs. Predator'da, önceki serilerin yıldız oyuncuları Sigourney Weaver ve Arnold Schwarzenegger olmadığı halde film kahramanlarımızın önceki maceralarından çok daha fazla tutuldu. Yaratık serisinde, gişe gelirleri açısından, en iyi açılışı üçüncü film, 1992'de 19.4 milyon dolarla yapmıştı. Predator ise en iyi açılış hasılatını, 1987'de 12 milyon dolarla ilk filminde elde etmişti.

    Fakat New Line'ın geçen sene 13. Cuma'nın katili Jason ve Elm Sokağında Kabus serisinin önlenemez kabusu Freddy'i biraraya getirip, Freddy Jason'a Karşı'da, daha ilk hafta sonunda 36.4 milyon dolarlık hasılat elde etmesi 20th Century Fox firmasının ağzını sulandırmış olacak ki, oturup eldeki yaratıkları tek tek taramışlar ve hangi ikisini biraraya getirmeli diye herhalde düşünmüşler. Seçim başarılı olmuşa benzese de ilk hafta sonunda Amerika'dan gelen yorumlar o kadar da iç açıcı değil.

    Daha önceki filmlerde yaratılan atmosfer oldukça ürkütücü ve gergindi. Daha Yaratık der demez kendini korkmaya hazırlayan bir seyirci kitlesi vardı. Ancak yapılan yorumlara bakarsak maalesef korkunç ikili karşı karşıyayken aynı gerilim yaratılamamış. İki tarafın da tepeden tırnağa tüm ayrıntıları ile seyirciye sunulması filmdeki korkuyu azaltmış deniliyor. Daha önce tam anlamıyla göremediğimiz ve neye benzediğini anlamaya çalıştığımız yaratıklardan doğal olarak, biraz da hayal gücümüzün desteği ile, korkuyorduk. Ama deniliyor ki, filmdeki yaratıkları ayrıntılı olarak görmek gerilimin dozunu arttıracağına tam tersine yol açmış.

    Film Türkiye'de vizyona girer girmez biz de kararımızı vereceğiz, gerçekten görmediğimiz şeyler gördüklerimizden da ha mı korkutucu?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top