Hesabım
    Bir Zamanlar Oscar'da!

    Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da büyük jüri ödülü getiren Bir Zamanlar Anadolu'da, bugün yapılan açıklama ile Oscar aday adayı oldu...

    Nuri Bilge Ceylan, otoriteler tarafından filmografisinin en iyi filmi olarak gösterilen Bir Zamanlar Anadolu'da ile 84. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film kategorisinde ülkemizi temsil etmek için seçildi.

    Sanatsal Etkinlikler Komisyonu Başkanı İsmail Güneş'in basın ile paylaştığı açıklamaya göre, sinema sektörünün farklı alanlardaki isimlerinin oluşturduğu jüri başvurular arasından ''En İyi Yabancı Film'' kategorisinde yarışacak filmi seçmek üzere biraraya geldi. Başvuruda bulunan ve geride bıraktığımız sezonun öne çıkan yapımları arasında yer alan ÇoğunlukBizim Büyük ÇaresizliğimizÇınar Ağacı, Gölgeler ve SuretlerKavşak, Hayde Bre filmlerini geride bırakarak ipi göğüsleyen Bir Zamanlar Anadolu'da Oscar aday adayı olarak seçildi.

    Film bundan sonraki süreçte Amerika dışındaki ülke sinemalarının seçkin örnekleriyle yarışarak ''En İyi Yabancı Film'' kategorisinin ilk 5 filmi arasına girmeye çalışacak. Bu seneki Oscar Ödül töreni 26 Şubat 2012 gecesi düzenlenirken, törenin sunuculuğunu Amrika'nın en ünlü komedi oyuncularından olan Eddie Murphy üstlenecek...

    Yetkin bir sinema dilinin kullanıldığı, yerli sinemanın son zamanlardaki en iyi örneklerinden biri olan Bir Zamanlar Anadolu'ya Beyazperde.com olarak Oscar yolunda bol şans diliyoruz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top