Hesabım
    Bir Zamanlar Anadolu'da Oscar Turuna Çıktı!

    New York Film Festivali'nde gösterilen film olumlu eleştiriler topladı...

    Oscar'da ülkemizi Yabancı Film Aday Aday'ı olarak temsil eden Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan son filmi Bir Zamanlar Anadolu'da, Oscar öncesi nabız yoklamaya New York'tan başladı.

    30 Eylül'de başlayan ve New York şehrinin en önemli sinema olaylarından biri olan 49. New York Film Festivali'nde Cumartesi günü dolu bir salonda gösterilen film, gösterimin ardından çıkan ilk eleştirilerde Oscar yarışının favorileri arasında gösterildi. IndieWire'dan Christopher Bell film hakkında "şimdiye kadar aldığı tüm övgüleri hak eden bir yapım" yorumunu yaparken, The L Magazine'den Mark Asch filmi "Muhteşem" olarak nitelendirdi. Festival direktörü Richard Pena da basına yaptığı açıklamada "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın festivalin en ilgi gören yapımlarından biri olduğunu açıkladı.

    Filmin gösteriminin ardından düzenlenen resepsiyonda basının sorularını yanıtlayan Ceylan, filmin ABD'de Ocak ayında vizyona gireceğini ve festivalin filmin tanıtımı için önemli rol oynadığı söyledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top