Hesabım
    Londra Film Festivali'nde Ödüller Dağıtıldı!

    Büyük ödülü 'Kevin Hakkında Konuşmalıyız' kazandı...

    55. Londra Film Festivali'nde dört dalda dağıtılan ödüller dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan ve geçtiğimiz haftalarda Filmekimi 2011 kapsamında ülkemizde de gösterilen Lynne Ramsay imzalı psikolojik drama Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin) büyük ödülü kucaklayan yapım oldu. Lionel Shriver'ın aynı isimli romanından uyarlanan ve Tilda Swinton'ın başrolünde parladığı film, oğlunun eylemlerinden kendisini sorumlu tutan bir annenin trajedisini anlatıyor.

    Sinemaya yeni yetenekler kazandırmak adına dağıtılan Genç Yetenek Ödülü, Junkhearts filmindeki rolüyle 18 yaşındaki Candese Reid'e verildi. 9 yaşından beri oyunculuk yapan Reid, 5000 sterlinlik ödülün de sahibi oldu.

    Festivalin En İyi İlk Yönetmen Ödülü olarak bilinen Sutherland Ödülü'nü ise bu yıl, festivale bir tır şoförüyle yolcuları arasındaki duygusal hikayeye odaklanan Las Acacias filmiyle katılan Arjantinli Pablo Giorgelli kazandı.

    Son belgeseli Into the Abyss: A Tale of Death, A Tale of Life ile festivale katılan Werner Herzog da eli boş dönmedi. Ölüm cezasına çarptırılmış Michael Perry ve Jason Burkett isimli iki mahkûmun yaşadıklarını anlatan belgesel En İyi Belgesel seçildi.

    Festivalin bir saygı duruş niteliği taşıyan BFI Fellowship Ödülü ise, daha önce açıklandığı gibi Tehlikeli İlişki (A Dangerous Method) filmiyle festivale konuk olan Kanadalı auteur David Cronenberg ve yine festivale ilk yönetmenlik denemesi Coriolanus ile konuk olan ünlü oyuncu Ralph Fiennes'e takdim edildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top